Cumperi sau închiriezi o baterie externă?

Advertorial
Miercuri, 19 Aprilie 2023, ora 16:52
3239 citiri
Cumperi sau închiriezi o baterie externă?
FOTO: shutterstock.com

Bateria externă pentru încărcarea dispozitivelor mobile rezolvă rapid și eficient problema lipsei de energie, fără a mai fi necesară conectarea acestora la o priză cu împământare. Acest beneficiu îi oferă o importanță aparte, apreciată de cei care utilizează telefoane mobile, tablete, smartwatch-uri și alte dispozitive ce depind de electricitate pentru a funcționa.

Un astfel de produs poate fi achiziționat sau se poate închiria, printr-un proces simplu de realizat, dezvoltat în ultima parte a acestui articol. Dacă este important pentru tine să știi că ai mereu acces la o sursă de curent electric, este mai indicat să cumperi sau să închiriezi o baterie externă? Află care este părerea noastră, alături de alte informații esențiale pentru alegerea ta!

Ce este o baterie externă?

Bateria externă este un acumulator portabil, cu ajutorul căruia poți încărca din mers unul sau mai multe dispozitive mobile. Îndeplinește funcția unei prize clasice, cu mențiunea că specificul său asigură mobilitate optimă. De aceea, reprezintă o necesitate pentru mulți sau chiar o urgență, atunci când device-urile descărcate trebuie să rezolve în timp real anumite nevoi.

În funcție de capacitatea de încărcare sau de compatibilitatea cu alte dispozitive (ex: Micro-USB, Lightning, USB Type-C), alegi produsul potrivit și încarci apoi de câte ori este necesar. Programul pe care îl ai într-o anumită zi nu mai este condiționat de nivelul scăzut al bateriei unui dispozitiv electronic, atunci când ai acces facil la această sursă de curent electric.

Cumperi sau închiriezi o baterie externă?

În contextul în care astăzi poți la fel de bine închiria o baterie externă, atunci când este necesar să încarci rapid unul sau mai multe device-uri, este normal să îți pui întrebarea: cumpăr sau închiriez? Iată care sunt principalele idei pe care trebuie să le reții despre acest subiect!

Costurile de utilizare

Este mai convenabil să poți închiria o baterie externă, decât să achiziționezi una și să o porți mereu cu tine. Prin închirierea sa, rezolvi într-un mod eficient o problemă punctuală: descărcarea dispozitivului tău electronic, atunci când nu ești în apropierea unei prize.

Costurile asociate perioadei de utilizare (lei/minut) sunt avantajoase, plecând de la premisa că utilizarea bateriei externe se realizează doar în caz de nevoie. Mai mult decât atât, dacă alegi într-un mod inspirat serviciul de închiriere baterii externe, poți încărca simultan până la două dispozitive electronice mobile, fără a exista o taxare suplimentară.

La polul opus, achiziționarea unei baterii externe este semnificativ mai costisitoare. Odată ce produsul respectiv a depășit perioada de garanție, defectarea acestuia determină costuri de reparație sau costuri necesare pentru achiziționarea unei alte baterii externe. Așadar, pe termen scurt, mediu și lung, închirierea reprezintă pariul câștigător.

Grija pentru spațiul ocupat

Închirierea unei baterii externe îți permite să lași deoparte grija privind depozitarea acesteia, în geantă, în rucsac, în bagajul de mână, în torpedoul mașinii sau în orice alt spațiu în care ar putea încăpea. Utilizezi un serviciu eficient pentru închirierea unui astfel de device, rezolvi rapid problema cu care te confrunți și îl returnezi apoi la cea mai apropiată stație de încărcare.

În cazul propriei tale baterii externe, spațiul disponibil pentru transportul și depozitarea acesteia reprezintă o grijă în plus pentru tine. Trebuie să te asiguri mereu că există loc suficient în geantă, în rucsac sau în buzunarele hainelor pe care le porți, pentru siguranță deplină și un confort sport (având în vedere că bateria externă poate avea un design robust).

Asistență tehnică în timp real

Alegând un serviciu de închiriere baterii externe ce oferă și asistență tehnică receptivă, găsești rapid rezolvări pentru probleme ce pot ține de: starea tehnică a dispozitivului închiriat, durata de utilizare a acestuia, scanarea codului QR pentru descărcarea aplicației etc. Astfel, ai acces la specialiști pregătiți să te ajute 24/7, pentru a putea beneficia de un serviciu calitativ.

Atunci când utilizezi propria baterie externă, producătorul sau distribuitorul acestuia nu garantează de fiecare dată o linie de comunicare, pentru a rezolva în timp real aspectele de natură tehnică. Însă în cazul în care power bank-ul personal nu mai funcționează, poți opta rapid pentru varianta închirierii, lucru ce poate fi, de altfel, unul cât se poate de util.

Cum se poate utiliza aplicația Mr. Charge?

Mr. Charge este un serviciu de închiriere al bateriilor externe, dedicat oamenilor și companiilor. Utilizarea sa permite încărcarea din mers a dispozitivelor mobile - smartphone, smartwatch, e-book, căști - la un cost de utilizare foarte avantajos.

În prezent, rețeaua Mr. Charge include un număr de peste 800 de stații pentru încărcare, iar infrastructura se află într-o continuă dezvoltare. Stațiile cu baterii externe sunt disponibile în locații HoReCa, la metrou, în centre comerciale sau în alte spatii publice în care se poate ajunge cu ușurință. Serviciul de închiriere baterii externe Mr. Charge este simplu de înțeles:

  1. descarci aplicația din App Store și Google Play;
  2. selectezi metoda de plată convenabilă;
  3. obții o baterie externă și încarci din mers;
  4. returnezi bateria la orice stație Mr. Charge.

Cu Mr. Charge, primele 30 de minute de încărcare sunt gratuite, de la momentul închirierii. Perioada de gratuitate poate fi utilizată o singură dată, în decursul a 24 de ore, de pe un singur cont. Prețul exact al utilizării, precum și alte tarife, se identifică în aplicația Mr. Charge.

O baterie externă Mr. Charge are suficientă energie pentru a încărca din mers până la două dispozitive mobile (condiția fiind ca acestea să dispună de porturi pentru conectare diferite: Micro-USB, Lightning, USB Type-C). Mai mult decât atât, asigură protecție multiplă la scurtcircuit, suprasarcină și temperaturi extreme.

Este mai rapid și mai ușor să închiriezi baterii externe atunci când ai o nevoie de a te conecta la mediul online, pentru a rezolva anumite probleme importante. Intră acum pe site-ul Mr. Charge și află mai multe informații importante despre acest serviciu dinamic!

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#baterie, #baterie interna, #baterie externa , #gadget