O mamă care i-a bătut pe doi dintre colegii fiicei sale și pe director va face închisoare

Joi, 24 Noiembrie 2022, ora 12:52
5013 citiri
O mamă care i-a bătut pe doi dintre colegii fiicei sale și pe director va face închisoare
Agresiunile în școli sunt tot mai dese FOTO Arhivă Ziare.com

Mama unei fete din Botoșani a fost condamnată la închisoare cu executare după ce, în urmă cu 4 ani, a lovit doi elevi și l-a atacat și amenințat pe directorul școlii unde era elevă fiica sa.

Acuzată de agresiune și amenințare, femeia a fost trimisă în judecată şi condamnată, luni (n.r. – 21 noiembrie a.c.), la închisoare cu executare, potrivit monitorulbt.ro. Sentința nu este definitivă, însă femeia este deja la pușcărie pentru o altă faptă cu violență comisă în trecut.

Femeia în vârstă de 43 de ani era, la vremea respectivă, mama unei eleve de clasa a VIII-a de la școala Elena Rareș din Botoșani. Incidentul s-a petrecut în curtea școlii, după ora de sport. Elevii jucaseră fotbal, iar la un moment dat, mingea băieților a ajuns, din greșeală, într-un grup de fete în care se afla și fiica Simonei Florentina Lupu. Fata s-a enervat că a fost atinsă de minge și a aruncat-o peste gard, înjurându-și colegii. La pauză, a apărut mama elevei care a lovit doi dintre băieți, iar fiica sa un alt coleg.

Elevii au reușit într-un final să scape și au fugit în școală, unde s-au întâlnit cu directorul adjunct și cu profesorul de sport. Speriaţi, băieții s-au ascuns după cadrele didactice și au povestit pe scurt ce li s-a întâmplat. În scurt timp a năvălit în școală și Simona Florentina Lupu, care continua să fie agresivă fizic şi verbal, mai scriu jurnaliștii de la Monitorul de Botoșani. Femeia a sărit la bătaie și l-a amenințat inclusiv pe directorului adjunct care intervenise.

„Eu te distrug, te desfiinţez” a strigat femeia. Cadrele didactice au scos-o cu forța din școală și au încuiat ușa, dar femeia a continuat să se manifeste violent, lovind cu pumnii şi picioarele în uşa de acces în instituţie, adresând ameninţări cu moartea directorului adjunct. „Eu te distrug. Merg eu la inspectorat şi te aranjez”, a strigat femeia.

Victimele au prezentat certificatele medico-legale și au venit cu mai mulți martori. Inclusiv colegii elevilor au recunoscut că atunci când au revenit în sala de clasă băieții „erau vineţi şi bătuţi, erau zgâriaţi pe mâini şi pe gât”. Trimisă în judecată pentru agresiune și amenințare, Simona Florentina Lupu a fost găsită vinovată și condamnată pentru fiecare faptă.

Doar că între timp aceasta fusese încarcerată pentru o tâlhărie comisă asupra unui vârstnic. Așa că magistrații Judecătoriei Botoșani au contopit toate pedepsele și au condamnat-o în final la 3 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenție. Hotărârea a fost pronunțată luni, dar nu este definitivă.

Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare
Un bărbat din Butani, județul Bihor, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata de daune morale în valoare de 5.000 de euro, după ce a agresat un jandarm chemat să-l calmeze...
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Doi ani și jumătate de închisoare pentru sărutul forțat de la Campionatul Mondial?
Parchetul spaniol solicită o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare împotriva fostului preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, pentru infracţiunile de agresiune...
#bataie scoala, #politie, #inchisoare, #condamnare , #politie