Voinescu: Nu ma asteptam sa il vad pe Crin Antonescu in "jacheta rosie" a PSD

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 16:33
2468 citiri
Voinescu: Nu ma asteptam sa il vad pe Crin Antonescu in "jacheta rosie" a PSD
Foto: Realitatea TV

Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al lui Traian Basescu in cursa prezidentiala, spune ca Mircea Geoana trebuie lasat cateva zile sa isi "digere propriul esec" in liniste si ca sustinatorul principal al acestuia, Crin Antonescu, este o "mare dezamagire".

"Domnul Antonescu este o mare dezamagire. Nu m-as fi asteptat sa-l vad in jacheta rosie, sustinand partidul lui Ion Iliescu si sustinand isteric, aproape, un presedinte sau un candidat care si-a facut un titlu de glorie din preluarea stafetei de la Ion Iliescu. Daca domnul Antonescu vrea sa-si duca partidul mai departe in PSD, alaturi de PSD, la remorca PSD, e treaba domniei sale si a partidului sau.

Eu stiu ca acolo exista deja o puternica aripa pesedizata, sunt colegi in PNL care sunt mai pesedisti decat pesedistii, dar eu cred ca exista in PNL in continuare o puternica esenta de dreapta afirmata cu mandrie de foarte multi membri si lideri PNL si cred ca aceasta compatibilitate este evidenta intre PD-L si PNL", a declarat Voinescu la RFI.

In schimb, in opinia acestuia, Mircea Geoana ar trebui sa beneficieze de mai multa intelegere. "Procesul asta de deziluzionare al domnului Geoana poate ca e mai dureros, poate ca e mai lung, poate ca trebuie sa ia la un moment dat si forme juridice, pentru ca omul sa stea linistit. Pana la urma vorbim despre cineva care este foarte suparat, pentru ca i s-au spulberat inca o data iluziile. Va reamintesc ca domnul Geoana a incercat sa fie primar, nu i-a mers, a incercat sa fie prim-ministru, nu i-a mers, incearca acum sa fie presedinte, nu i-a mers, nu-i merge. Sigur ca omul are o anumita dezamagire. Eu propun ca pentru cateva zile, sa-i acordam aceasta intelegere si sa-l lasam sa digere propriul esec", a mai comentat deputatul PD-L.

Voinescu a tinut sa precizeze si ca, in ciuda faptului ca Mircea Geoana s-a prezentat tot timpul ca fiind "un ambasador glorios in America", pe care "toata comunitatea romano-americana il adora", rezultatele inregistrate pe continentul american la turul doi al alegerilor prezidentiale au demonstart exact contrariul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alegeri 2009, #alianta PNL PSD, #Crin Antonescu Geoana, #PNL sustinere Geoana, #tur doi alegeri 2009 , #Crin Antonescu