Voinescu, despre caseta: Imaginile prezentate public sunt serios si deliberat alterate

Vineri, 27 Noiembrie 2009, ora 17:56
3727 citiri
Voinescu, despre caseta: Imaginile prezentate public sunt serios si deliberat alterate

Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al candidatului la presedintie Traian Basescu, a sustinut vineri o declaratie de presa in care i-a incriminat pe cei care au difuzat in mass-media un film in care seful statului pare ca loveste un copil, afirmand ca in acest moment "campania a intrat in faza ei cea mai mizerabila".

De asemenea, Voinescu a invitat pentru a da explicatii un regizor (foto) specialist in animatie si grafica 3D, care a prezentat cateva indicii care, in opinia sa, dovedesc ca filmul a fost trucat.

Sever Voinescu a declarat ca este vorba despre o filmare dubioasa, neclara, "lansata pe televiziunile mogulilor" cu scopul de a deturna atentia alegatorilor si programul de campanie al celor doi candidati.

"Nu ne vom abate de la programul de campanie, il asteptam pe domnul Geoana sa vina la dezbaterile electorale programate pentru luni si vineri la TVR, miercuri la Antena 3 si joi la ProTV", a mai spus Sever Voinescu.

"In legatura cu imaginile, presedintele Traian Basescu si-a expus punctul de vedere, a afirmat raspicat ca nu a lovit niciodata un copil. Prezentam argumente ca imaginile prezentate public sunt serios si deliberat alterate", a mai acuzat acesta subliniind ca acuzatiile publice ale lui Dinu Patriciu la adresa sefului statului, de lovire a unui copil, "nu au fost confirmate pana acum de niciunul dintre martorii oculari identificati".

"Aceasta filmare a fost contrafacuta cu unicul scop de a-l opri din cursa pentru obtinerea unui al doilea mandat (...) Vom strange dovezi in scopul dovedirii falsului", a mai spus Voinescu lansand un apel la toti cei care au brutul imaginilor sa le puna la dispozitie.

Opinia unui specialist

Prezent la sediul de campanie al lui Traian Basescu, Lucian Blaga (n.red. - fara legaturi cu Vasile Blaga), director general la compania Magma Advertising si specialist in animatie 3D si grafica video, a oferit cateva indicii care l-au facut sa ajunga la concluzia ca filmul este trucat.

Expertul s-a referit la aspecte deja comentate atat pe televiziuni, cat si pe Internet, cum ar fi lumina de pe fata baiatului, pozitia pumnului lui Traian Basescu sau cutele de la geaca, dar a venit si cu o serie de indicii noi.

Lucian Blaga a aratat pe ecran o alta secventa de imagini in care ar aparea evidente probleme legate de montaj, mai precis barbia femeii care cere sprijinul presedintelui, si care, urmarind cadrele frame cu frame, la un moment dat se innegreste si apar "pixelii de decupaj", dupa care se ingroasa la loc. "Cand revine la pozitia in spate, pixelii dispar", le-a mai explicat acesta jurnalistilor prezenti.

In plus, din imaginile miscarii mainii presedintelui lipsesc circa 3-4 fotograme, iar sub mana presedintelui si deasupra mainii femeii este o bucata de piele care dispare brusc si nefiresc.

In fine, specialistul a prezentat si o "masca", asa cum este numit procedeul de folosit pentru trucarea prin suprapunere a unor imagini video prin editare, care se evidentia foarte bine in dreptul umarului lui Traian Basescu, unde se poate vedea foarte clar ca muschii acestuia se umfla nefiresc.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#basescu copil lovit, #Basescu palma copil, #basescu caseta trucata, #Basescu patriciu copil , #presedinte