Voinescu: Cat va mai dura delirul anti-Basescu si anti-PD-L al PNL?

Duminica, 21 Martie 2010, ora 15:50 3648 citiri

Realegerea lui Traian Basescu a provocat in PNL o reactie excesiva care blocheaza restabilirea legaturilor dintre democrat-liberali si liberali, sustine deputatul PD-L, Sever Voinescu.

"O asezata si indelunga colaborare politica intre PD-L si PNL, faurirea unei traditii a acestei colaborari politice este singura cale de dezvoltare a dreptei. Acum, conducerea PNL este intr-un stadiu de negare isterica, infantila, specific momentelor post-traumatice. Trauma a fost reinstalarea lui Basescu la Cotroceni", afirma Sever Voinescu, pe blogul personal.

Deputatul PD-L mai sustine ca retorica presedintelui PNL Crin Antonescu indreptata impotriva lui Basescu si democrat-liberalilor depaseste limitele normalitatii si impiedica restabilirea relatiilor dintre partidele de dreapta.

"Ceea ce zbiara conducatorul de ieri al revolutiei bunului-simt despre PD-L este dincolo de orice imaginatie si cere repaus si tratament. Nu credeam ca se va ajunge aici. PNL crede ca va castiga alegerile din 2012 daca ocupa locul I la injurat Basescu PD-L. Si se tine vartos de linia asta.

Treaba lor. Oricum, in aceasta stare de agitatie si tulburare, abordarea PNL pentru un dialog rational menit sa restabileasca puntile si sa reconstruiasca increderea este imposibila. Cat va mai dura delirul anti-Basescu si anti-PD-L al PNL?", se intreaba Voinescu.

Sever Voinescu mai afirma ca politica romaneasca nu mai produce elite, dimpotriva, politica romaneasca consuma elite.

"Inainte de 1948, politica era un producator de elite, dupa 1990 a devenit un consumator de elite. Dupa 1990 nu se poate mentiona nici macar un singur caz in care politica a propus societatii o persoana demna sa fie socialmente recunoscuta ca apartinand elitei morale sau intelectuale a Romaniei. Dimpotriva. Au fost cazuri de oameni care s-au plasat anterior in aceasta elita si care, intrand in politica, au decazut iremediabil.

Evident, nu e deloc normal. Ca si alte domenii ale activitatii intelectuale sau practice, politica propune elite. Oriunde in lume asa se intampla. La noi, nu se intampla asa. De ce? Sigur ca sistemul politic este profund defect, dar de ce nu mai poate produce, ci doar consuma elite?", se mai intreaba Sever Voinescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News