Vanghelie: Basescu nu mai poate sa suporte ca cineva sa gandeasca altfel

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 21:38
3023 citiri
Vanghelie: Basescu nu mai poate sa suporte ca cineva sa gandeasca altfel
Foto: Antena3

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, considera ca nu exista niciun alt politician mai capabil sa creeze o criza politica decat presedintele Traian Basescu, sustinand ca oricine nu este in acord cu seful statului trebuie sa fie mereu in suspans.

"Traian Basescu e cel mai bun politician capabil sa creeze o criza politica in Romania. Nici nu stim ce e mai bine pentru Romania. Dintr-un anumit punct de vedere, politic, era mai bine sa iesim de la guvernare. Dar avea Romania nevoie de a doua transa de bani de la FMI", a explicat liderul PSD, la Antena3, motivul pentru care social-democratii au ales sa ramana la guvernare.

El sustine ca oricine nu are aceeasi parere cu seful statului trebuie sa aiba grija pentru ca poate deveni oricand tinta acestuia, in aceasta situatie fiind inclusiv ministrii PD-L.

"Domnul presedinte, de cand a devenit presedinte, este foarte confuz. Functiile statului nu mai exista ca dansul vrea sa-i aresteze pe toti in functie de cum se scoala dansul dimineata. Daca nu faci cum vrea Traian Basescu, trebuie sa stai in suspans, pana si ministrii PD-L stau in suspans, ca sa spunem lucrurilor pe nume.

Traian Basescu nu mai poate sa suporte ca cineva sa gandeasca altfel. Nu poate sa suporte cu nu ne place la toti de Elena Udrea. Am spus ca dintr-un anumit punct de vedere, Elena Udrea poate ne place...", a glumit Vanghelie.

Olteanu: Ridzi si-o cauta cu lumanarea

Si daca tot se ajunsese la femeile democrat-liberale, liderul PNL Bogdan Olteanu, invitat si el la aceeasi emisiune, a tinut sa lamureasca situatia fostului ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi.

"Exista niste oameni care si-o cauta cu lumanarea. Doamna Ridzi a venit in fata Parlamentului si a cerut sa fie votat raportul Comisiei de ancheta. Parlamentul a votat, au fost doar 30 de voturi impotriva, deci si colegii dumneaei au votat.

Ea acum cere sa se reevalueze acest raport. Eu nu am gasit argumente pentru care parerea mea sa se schimbe. N-a mai aparut nimic de bine, au aparut lucruri de rau din partea Parchetului. S-au descoperit lucruri pe care noi nu aveam cum sa le stim pentru ca noi nu ascultam telefoane", a clarificat Olteanu.

Cat despre motiunea depusa impreuna cu parlamentarii UDMR, Olteanu a precizat ca trecerea ei nu ar destabiliza Romania, pentru ca, in cazul in care majoritatea parlamentara de 70% nu ar fi in stare sa dea un nou guvern, Guvernul Boc ar ramane la conducere pana la alegeri.

"Speram sa discutam despre problemele pe care noi le vedem in salarizarea unitara. Daca aceasta motiune va trece, prima consecinta va fi ca scapam de aceasta lege proasta din punctul nostru de vedere.

Trebuie salarizare unitara, dar una care sa-i respecte pe oameni. Daca trece motiunea, pica si Guvernul, exista o majoritate de 70% care poate da un guvern nou. Daca nu poate, atunci Guvernul Boc ar ramane in functie pana la rezultatul alegerilor", a explicat Olteanu.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Marian Vanghelie, #Bogdan Olteanu, #Traian Basescu criza politica, #Elena Udrea, #Monica Iacob Ridzi , #Elena Basescu