Vanghelie ar fi folosit banii din spaga pentru campania Elenei Basescu - Reactia lui Traian Basescu

Joi, 19 Martie 2015, ora 19:55
4349 citiri
Vanghelie ar fi folosit banii din spaga pentru campania Elenei Basescu - Reactia lui Traian Basescu
Foto: Romania TV

Fostul presedinte Traian Basescu a comentat, joi seara, faptul ca in motivarea magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pentru arestarea preventiva a lui Marian Vanghelie s-a aratat ca o parte din banii primiti de primarul sectorului 5 cu titlul de mita a ajuns si in campania electorala a Elenei Basescu.

Despre faptul ca Marian Vanghelie i-ar fi cerut lui Marin Dumitru sa stranga 10.000 de semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu, fostul sef al statului a spus:

"Stiti cumva cine i-a cerut? Am vazut si eu declaratia si am vazut o poveste exact ca aceea cu raspopitul de la Antena 3 (asa cum il numeste Basescu pe Mihai Gadea - n.red.) care spunea cum treceam eu cu barca peste lacul Floreasca secat, ca se fac lucrari. Exact acelasi timp de poveste am vazut-o legat de semnaturile pentru fiica mea".

Elena Basescu reactioneaza: Si-a facut sau nu campanie si cu bani de la Vanghelie

Fostul presedinte a continuat discutia cu jurnalistii pe o linie comica.

"Ca ar fi costat 15 lei semnatura, va dati seama ce inseamna asta? Adica trei euro si ceva, Dati-mi un colt de strada si liste ca semnez si eu pentru trei euro semnatura. Semnez pentru oricine", a spus Basescu zambind.

Si Elena Basescu a reactionat pe o retea de socializare dupa aparitia informatiilor privind campania sa electorala.

"Nu am cerut niciodata nimanui sa-mi stranga semnaturi contra cost, cu atat mai putin lui Marian Vanghelie sau celorlalti oameni invocati in documentele citate in presa. De altfel, pe acestia nici macar nu ii cunosc.

Reamintesc tuturor ca nu am candidat la alegerile europarlamentare din 2014. In aceste conditii, invocarea numelui meu este nejustificata", a scris pe Facebook Elena Basescu.

In motivarea magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru arestarea preventiva a lui Marian Vanghelie se arata ca bani primiti de edilul Sectorului 5 cu titlul de mita au ajuns si in campania electorala a Elenei Basescu.

"In primavara anului 2014, inculpatul (Marian Vanghelie - n.red.) i-a cerut (lui Marin Dumitru, denuntator - n.red.) sa stranga 10.000 de semnaturi pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Basescu, banii necesari acestei activitati fiind scazuti din comisionul ce-i era cerut, exemplificand ca despre aceasta cunosc Apreutesei Viorel, Glavan Costel si alti angajati, suma platita pentru cele 9.000 semnaturi stranse fiind de cate 15 lei/ semnatura", se arata in motivarea instatei supreme.

Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
#Basescu semnaturi Eba Vanghelie, #Basescu semnaturi bani Vanghelie, #Vanghelie bani semnaturi Eba , #Elena Basescu