Urmarire penala in cazul Firea. Anchetarea lui Basescu, suspendata

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 15:07 17593 citiri

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat curs plangerii penale formulate de senatorul PSD Gabriela Firea, constituind un dosar penal. Procurorii au suspendat urmarirea penala a presedintelui Traian Basescu deoarece se bucura de imunitate.

"In urma plangerii formulate de doamna Firea Gabriela (senator) la care a fost conexata si sesizarea semnata de mai multi parlamentari, pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal. In cauza, procurorii au dispus, la data de 17.04.2014, inceperea urmaririi penale cu privire la fapta sesizata, sub aspectul savarsirii infractiunii de santaj, prevazuta de art. 207 alin. 2 Cod penal.

Prin ordonanta din 18.04.2014, constatandu-se ca in cauza exista un impediment legal temporar pentru punerea in miscare a actiunii penale, s-a dispus, in temeiul prevederilor art. 312 alin. 2 Cod procedura penala, suspendarea urmaririi penale. S-a apreciat ca in conformitate cu dispozitiile art. 84 alin. 2 raportat la art. 96 alin. 1 din Constitutie, Presedintele Romaniei se bucura de imunitate", se arata in comunicatul remis presei de Ministerul Public.

Senatorul PSD Gabriela Firea a depus, miercuri, o plangere penala pe numele presedintelui Traian Basescu, in care il acuza pe acesta de santaj si amenintari.

Gabriela Firea, in lacrimi la Parchet: M-am gandit mult, l-am iertat pe Traian Basescu

Joi, 175 de parlamentari, in frunte cu premierul Victor Ponta, au depus un denunt penal pe numele presedintelui, aratandu-si astfel solidaritatea cu Gabriela Firea.

Denunt penal pe numele lui Traian Basescu: 175 de parlamentari l-au semnat

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News