Un senator in fata legii

Sambata, 12 Decembrie 2009, ora 18:47
6925 citiri
Un senator in fata legii
Foto: Sorinamatei.blogspot.ro

Cercetarea penala a lui Catalin Voicu nu este neaparat o mare surpriza. Presa a scris multe despre suspiciunile care planau asupra acestui apropiat al lui Marian Vanghelie, mai ales atunci cand, in decembrie anul trecut, senatorul PSD a fost la un pas de functia de ministru de Interne, pe care i-a suflat-o, in ultima clipa, Gabriel Oprea.

Daca este sau nu vinovat de ceva Catalin Voicu, vom vedea. Deocamdata stim doar ce am citit in comunicatul DNA si anume ca "procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza cercetari penale fata de inculpatul Catalin Voicu, senator, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de trafic de influenta". Mai precis, procurorii au stabilit ca, in cursul acestui an, Catalin Voicu ar fi pretins si primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare.

Este o acuzatie care sugereaza ca senatorul PSD avea parghii foarte importante in ministerul de Interne, parghii care-i dadeau posibilitatea unor astfel de "tranzactii" profitabile. Sa aiba ele vreo legatura cu faptul ca, dupa lupte grele, Internele au sfarsit sub controlul lui Marian Vanghelie?

Exista informatii ca dl. Voicu nu ar fi singurul parlamentar implicat in acest caz, asa ca ne-am putea trezi pana la urma cu o intreaga retea de traficanti de influenta la nivel inalt. De altfel, senatorul Voicu nu are voie sa ia legatura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie si Dan Ioan Popescu.

Dincolo de aceste aspecte care se vor clarifica la un moment dat, reactiile de vineri la aflarea vestii ridicarii lui Catalin Voicu au aratat ca inca suntem foarte departe de un stat democratic asezat si calm.

"Cum sa fie luat pe sus un senator al Romaniei, ca ultimul infrator?" a tipat Ion Iliescu. "A pornit, acum continua domnul presedinte Traian Basescu. E un mecanism pe care o sa-l puna in aplicare cu forta mai mare, incercand sa ne sperie pe toti. Nu cred ca va reusi sa ne sperie. Pe mine, unul, nu m-a speriat. Nu am nicio problema si daca ma cheama", s-a victimizat, cam palid, Marian Vanghelie.

Sa le luam pe rand. Catalin Voicu nu a fost nici retinut si nici arestat, ci a fost luat de politisti din fata propriei case in virtutea unui mandat de aducere emis de procurorii DNA, dupa ce senatorul PSD a refuzat sa se duca la Parchet de buna voie. Este aceasta o procedura legala, aplicabila oricarui cetatean roman care evita organele de ancheta? Da. A fost eliminata imunitatea parlamentara pentru orice fapta care excede declaratiile politice? Da.

Si atunci care e problema? De ce "ultimul infractor" poate fi luat de pe strada daca refuza sa se prezinte la Parchet, si un senator suspect de coruptie poate fi doar rugat frumos sa se supuna? Parca eram toti egali in fata legii.

"Traian Basescu vrea sa-si faca guvern cu procurorii, prin intimidare", a tipat intr-un glas PSD. Nu-mi aduc aminte ca PSD sa fi primit vreo invitatie la negocieri pentru formarea guvernului, pe care sa o fi refuzat demn. Contestatia privind turul al doilea al prezidentialelor a fost depusa la CCR. Atunci care ar fi miza intimidarii si a santajului?

Daca mandatul de aducere ar fi fost pus in aplicare inainte de alegeri, ar fi fost invocate interesele electorale. Poate ne spune totusi Marian Vanghelie cand poate fi adus un senator in fata legii.

Cand DNA a timis la Monica Iacob Ridzi o persoana de incredere a acesteia, tapetata cu microfoane, a aflat astfel ce matrapazlacuri punea la cale d-na ministru si a pus-o apoi sub acuzare, n-a mai fost nicio problema. Pur si simplu, procurorii si-au facut datoria. Cand ajungem insa la Catalin Voicu, datoria devine abuz.

Pana la urma, vineri s-a intamplat ceva absolut firesc: un cetatean al Romaniei suspectat de comiterea unor infractiuni a fost adus in fata procurorilor pe care-i evita, pentru a da cateva raspunsuri. Ca e vorba de un senator, ca partidul sau se da de ceasul mortii, ca protectorul sau politic se da de ceasul mortii, toate acestea sunt detalii, daca vrem o justitie functionala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Catalin Voicu DNA, #mandat aducere Voicu, #trafic influenta Catalin Voicu , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza prob
prob
rank 5
Catalin Voicu sau Gabriel Oprea? Lovitura de imagine: uite ce DNA grozav avem noi, cu Morar in frunte! Uite ce Justitika cinstita! Bravo, Justitika! Aport cremenalul Justitika! Bravo!
Poza ETC
ETC
rank 1
Atata poate romania la 20 de ani dupa revolutie: Basescu presedinte!(?) Circ marca hahaila!!!