Tudor Chiuariu: Referendumul va fi validat

Marti, 24 Iulie 2012, ora 07:01
8334 citiri
Tudor Chiuariu: Referendumul va fi validat
Foto: B1TV

Deputatul PNL Tudor Chiuariu crede ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu va fi validat.

Intrebat de Ziare.com care sunt pana la urma regulile dupa care se va desfasura referendumul, acesta si-a exprimat opinia ca sesizarea PDL va fi marti respinsa de Curtea Constitutionala, prin urmare nu va fi nimic nou.

"Contestatia va fi solutionata maine. Din punctul nostru de vedere, nu vedem nicio legatura intre orarul de vot si reglementarea prin Constitutie, pentru ca asta face Curtea Constitutionala, a acestei manifestari care este referendumul. Probabil sesizarea va fi respinsa", a declarat Tudor Ciuariu.

Pe de alta parte, rugat sa explice ce a vrut sa spuna Parlamentul in hotararea de organizare a referendumului, in care se precizeaza ca "Parlamentul va decide calea de urmat" in cazul in care Curtea Constitutionala nu va valida referendumul din 29 iulie, Tudor Chiuariu a subliniat mai intai ca "referendumul va fi validat", adaugand ca invalidarea este "o optiune absolut ipotetica".

"Nu eu sunt Parlamentul, membrii sai vor decide in consecinta. Dar e absolut ipotetic, asa spun toate sondajele, nu am vazut niciun sondaj care sa spuna ca vor sa se prezinte la vot mai putin de 60% dintre romani", a adaugat acesta.

Fostul ministru al Justitiei a refuzat sa faca precizari suplimentare pe tema acuzatiilor aduse in urma cu cateva zile presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. "Nu vreau sa mai comentez lucrurile astea, deja eu mi-am spus pozitia, a fost o conferinta de presa", a declarat deputatul PNL.

Cristian Preda: In loc sa raspunda solicitarilor CE, USL agraveaza derapajele

Cat priveste declaratia facuta luni de prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda, care i-a cerut public lui Crin Antonescu sa adopte o pozitie oficiala fata de acuzatiile lansate de la sediul USL la adresa lui Jose Manuel Barroso, Tudor Chiuariu s-a aratat surprins, replicand: "Ce legatura are asta cu Crin Antonescu? Domnul Crin Antonescu e suspendat din PNL si indeplineste functia de presedinte interimar al Romaniei".

Pe de alta parte, intrebat daca doreste sa confirme sau macar sa comenteze dezvaluirile facute de presedintele suspendat, conform carora USL ar pregati acuzarea sa pentru inalta tradare in cazul in care referendumul ar esua, Tudor Chiuariu a raspuns ferm: "Nu".

Intr-o conferinta de presa tinuta la scurt timp dupa ce presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a comentat raportul pe Justitie al Romaniei si Bulgariei la cinci ani de la aderarea la UE, Tudor Chiuariu a lansat acuzatii dure la adresa liderilor europeni.

"E trist, e regretabil ca munca a mii de oameni care lucreaza in sistemul judiciar e practic anulata, e pusa intre paranteze, de interesele politice ale domnului Basescu si ale acolitilor lui interni si externi. E trist ca noile generatii de magistrati romani, atasati valorilor si instrumentelor europene, au devenit batjocura unor politruci ca Barroso si Basescu(...) Este folosit in cele mai obscure, josnice moduri, ca manifest electoral(...)Prin acest raport politic, Mecanismul de Cooperare si Verificare a devenit o arma impotriva poporului roman", a declarat, printre altele, Tudor Chiuariu intr-o conferinta de presa tinuta la sediul USL.

In replica, PDL a cerut USL sa stopeze campania "ultranationalista" si "virulenta" la adresa liderilor europeni si i-a intrebat pe Crin Antonescu si Victor Ponta daca isi asuma calificativul de "politruc" folosit de Tudor Chiuariu la adresa presedintelui Comisiei Europene.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Chiuariu suspendare Basescu, #Chiuariu Barroso politruc, #Chiuariu referendum Basescu , #suspendare Basescu