Traian Basescu: Victor Ponta sa-si dea demisia din fruntea Guvernului, alta cale nu are (Video)

Luni, 13 Iulie 2015, ora 14:49 5880 citiri
Foto: Captura Digi24

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, luni, ca in acest moment, dupa ce procurorii anticoruptie au pus sechestru pe averea premierului Victor Ponta, acesta nu mai are alta solutie decat sa-si dea demisia din fruntea Guvernului.

"Eu am fost adversarul acelei asa-zise incompatibilitati, dar de ani de zile sustin faptul ca Ponta si Sova au facut afaceri ilegale la Rovinari-Turceni si iata ca acum se intampla. Nu am niciun dubiu ca Ponta si Sova au responsabilitati in afacerea Rovinari Turceni, cum nu am niciun dubiu ca Ponta a cerut partidului sa-l protejeze pe Sova. Acolo s-au falsificat probe, iar Ponta e partas", a spus Traian Basescu.

In plus, acesta sustine ca premierul este vinovat si in ceea ce priveste voturile din dispora.

Totusi, dupa parerea sa, "justitia nu are nevoie sa intre cu Ponta in lucruri marunte si care sunt greu de sustinut".

Din punctul sau de vedere, "Victor Ponta trebuie sa-si dea demisia din fruntea Guvernului, nu are alta cale". "De cand i s-au adus la cunostinta acuzatiile, era clar ca falsificarea de documente nu-l va duce decat la inculpare", a mai spus fostul sef de stat.

"Fiecare minut in care nu-si anunta demisia este o eroare", a mai declarat Traian Basescu.

Prim-ministrul Victor Ponta a fost inculpat oficial, luni dimineata, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul Turceni-Rovinari in care este implicat si senatorul PSD Dan Sova.

Victor Ponta, inculpat oficial in dosarul lui Sova - DNA i-a pus sechestru pe avere

De asemenea, anunta DNA, procurorii au instituit masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor mobile si imobile ce apartin inculpatului Victor Ponta.

Premierul este acuzat de 17 infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalarea banilor.

DNA subliniaza ca "exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca o parte insemnata din sumele obtinute de catre SCA 'Sova si Asociatii' de la cele doua complexe energetice (Turceni si Rovinari) a fost destinata exclusiv interesului personal al lui Sova Dan-Coman si a persoanelor din sfera sa relationala".

Prim-ministrul Victor Ponta a fost, luni dimineata, la sediul DNA, unde a stat circa o jumatate de ora. Lui i s-a adus la cunostinta faptul ca este urmarit penal, avand calitatea de suspect in dosarul Turceni-Rovinari, in care este implicat si senatorul PSD Dan Sova, in data de 5 iunie.

Acuzatiile impotriva lui Ponta vizeaza activitatea sa anterioara de avocat, mai exact de reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", in dosarul privind fapte de coruptie savarsite la companiile energetice Turceni si Rovinari in legatura cu incheierea unor contracte de asistenta juridica, transmitea atunci DNA.

Urmaritul penal Ponta tine cu dintii de fotoliul de la Palatul Victoria - Vezi principalele declaratii si momente ale zilei

Astfel, premierul este suspectat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor. Procurorii anticoruptie arata ca, printre altele, premierul a falsificat 16 acte prin metoda copy-paste din documentele altor avocati, ce sustin ca nu au lucrat niciodata cu premierul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com