Traian Basescu: Sunt mai puternic ca niciodata dupa acest vot!

Luni, 30 Iulie 2012, ora 01:20
6011 citiri
Traian Basescu: Sunt mai puternic ca niciodata dupa acest vot!
Foto: B1 TV

Presedintele Traian Basescu a explicat, in noaptea de duminica spre luni, de ce s-a razgandit si nu a mai mers la vot, asa cu promisese. Mai mult, presedintele inca suspendat, pana la decizia finala a Curtii Constitutionale, a declarat ca este mai puternic ca niciodata, dupa acest referendum.

"Astazi, desi am zis ca respect institutiile statului, chiar daca cer electoratului sa nu mearga la vot, (am promis ca - n.r.) ma voi duce totusi sa votez la referendum.

Decizia de a nu ma duce a avut doua evaluari. Unu, am cerut electoratului sa nu mearga la vot, pe tot parcursul zilei. Doi, nu am vrut sa legitimez ceea ce stiu ca s-a facut la umflarea numarului de voturi.

Nu vreau sa legitimez un referendum in care un aventurier politic duce la vot fete tinere in costume de baie. Nu vreau sa legitimez prin prezenta mea un referendum in care dispretul pentru referendum este atat de mare, incat doamne - domnisoare merg in bikini la vot.

Acesta este motivul petru care, in cele din urma, am decis sa nu merg la vot. N-as vrea ca cineva, maine-poimaine, sa spuna ca am legitimat fraudele semnalate", a declarat presedintele Traian Basescu.

"Unfortunately for mister Ponta I am more powerful than ever after this vote", a declarat Traian Basescu, in limba engleza, pentru un corespondent Al Jazeera la Bucuresti. ("Din pacate pentru domnul Ponta, sunt mai puternic ca niciodata, dupa acest vot" - Traian Basescu)

"Ponta a uitat ca, dupa ce am fost ales presedinte cu 5 milioane de voturi, dupa ani de criza, pot sa accept acum un milion si ceva (de voturi - n.r)", a mai spus Basescu, tot in limba engleza.

"De ce m-am razgandit sa merg la vot"

Presedintele suspendat a tinut sa explice de ce si-a schimbat strategia de campanie si le-a cerut alegatorilor sai, in cele din urma, sa nu mearga la vot, pentru a invalida referendumul, in loc sa incerce sa-l castige.

"Abordarea mea a fost sa mergem la vot si sa ne batem. Ii batem. Era atitudinea care a caracterizat toata cariera mea politica, aceea de a accepta competitia, de a ridica manusa si a merge mai departe.

Pe data de 24 am schimbat strategia de campanie. De ce? Legea care stabilea pragul a fost promulgata pe data de 24. Ea a fost transmisa de CCR in data de 23 catre presedintele interimar.

Eu nu puteam sa schimb strategia de campanie, pana nu aveam certitudinea ca din lege se introduce pragul de validare a referendumului.

Presedintele interimar avea posibilitatea sa nu valideze legea in forma in care a fost modificata, in baza deciziei CCR si sa tina legea pentru promulgare timp de 10 zile, ceea ce o facea inoperanta pentru referendum si ramanea in vigoare ordonanta de urgenta, care ramanea fara prag", a explicat Traian Basescu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Basescu declaratii strategie, #Basescu referendum demitere, #Basescu rezultat referendum , #referendum demitere