Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Traian Basescu: Romanii sunt chemati sa spuna daca vor stat de drept sau nu

Duminica, 26 Mai 2019, ora 11:47
7089 citiri
Traian Basescu: Romanii sunt chemati sa spuna daca vor stat de drept sau nu
Foto: Ziare.com/ Alexandru Nistor

Candidatul PMP aflat pe prima pozitie a listei de candidati, fostul presedinte Traian Basescu, spune ca alegerile europarlamentare sunt extrem de importante in situatia in care se afla Uniunea Europeana si ca trebuie creat un nou inceput al Uniunii Europene. El a afirmat si ca la referendumul convocat de presedintele Klaus Iohannis romanii sunt chemati sa spuna daca vor sau nu stat de drept.

"Ii rog pe romani sa vina la vot, este un scrutin extrem de important. (...) Pe de alta parte, pentru Romania avem acest referendum convocat de presedinte in care romanii sunt chemati sa spuna daca vor stat de drept sau nu. De fapt, asta e mesajul de fond al intrebarilor, al celor doua intrebari si aici in mod clar trebuie sa raspundem pozitiv celor doua intrebari prin prezenta de buna seama", a declarat Traian Basescu.

El a mai spus ca nu se astepta sa fie aglomerat la sectia de votare si considera ca acest lucru este un semn bun.

"Nu ma asteptam sa fie aglomerat, e un semn foarte bun ca e aglomerat la sectia de votare din Jean Monet, unde de regula e foarte lejer", a afirmat Basescu.

Intrebat daca Romania a avut stat de drept in ultimii ani, fostul sef al statului a raspuns: "Oricum, este mai de drept decat a fost pana in 2004, dar in mod categoric trebuie corectat si de fapt faptul ca multi nu au acceptat ideea ca dupa 10 ani de functionare a unei legislatii in care s-au vazut si plusuri si minusuri, dupa 10 ani in care am vazut si oamenii de foarte buna calitate in institutiile de aplicare a legii si oamenii de calitate mai slaba. Dupa acesti 10 ani niste modificari trebuiesc facute, unele s-au facut, altele vor trebuie facute in mod categoric, mai ales cele pe care ni le impun decizii ale Curtii Constitutionale si directive ale Uniunii Europene cum este cea cu privire la confiscarea extinsa si cea cu privire la consolidarea prezumptiei de nevinovatie".

Afla toate informatiile despre Ziua votului: Iohannis a stat la coada pentru a vota. Mobilizare impresionanta in diaspora - LIVE

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Basescu vot europarlamentare , #PMP
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Basescu : "Romanii sunt chemati sa spuna daca vor Stat Paralel de
Poza marin123
marin123
rank 5