Traian Basescu: Pana la suspendare, am inotat in piscina din vila Dante

Joi, 26 Iulie 2012, ora 23:10
8401 citiri
Traian Basescu: Pana la suspendare, am inotat in piscina din vila Dante
Foto: Arhiva

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a explicat ca nu are nicio legatura cu renovarile de la vila Dante, si oricum ar fi inutil sa-si pregateasca aceasta locuinta pentru cand isi incheie mandatul, intruca Guvernul hotaraste ce locuinta i se atribuie presedintelui.

"Ponta a zis o mare minciuna...Presedintele si daca vrea nu are cum sa decida in ce casa sta, locuinta presedintelui se decide prin hotarare a Guvernului Romaniei", a afirmat Basescu, la OTV.

"Niciodata n-am ales niciun parchet niciun mobilier... Eu sunt specialist in transport maritim, daca ma intrebati de capacele de wc problema ma depaseste", a continuat Basescu, admitand ca pana inainte de suspendare a inotat la piscina din vila in chestiune, care se afla separat de corpul principal al imobilului.

"Piscina nu cred ca a fost renovata niciodata. Eu de cand am facut operatia la spate acolo inot ca e gard in gard cu mine. Piscina nu e in zona locuibila. Ies din piscina si ies afara. N-am cum sa ajung acasa daca nu ies afara...Era costisitor (sa se faca piscina la vila Lac 3, asa cum a sugerat moderatorul emisiunii, Dan Diaconescu - n.red.).

In aceeasi emisiune, Basescu a repetat ca nu a colaborat niciodata cu Securitatea, si a fost o sansa a generatiei sale sa ajunga sa comande vase mari. "Sansa generatiei mele a fost sa comandam nave mari la varste tinere", a spus Basescu, continuand: "Sunt doua lucruri in care nu mergea cu carnetul de partid sau securitate: nimeni nu-ti dadea un avion sau o nava de asemenea dimensiuni pe mana doar cu carnetul de partid".

In ceea ce priveste acuzatiile potrivit carora a vandut flota romana, Basescu a aratat ca aceasta trecuse sub controlul unei agentii de stat cu mult inainte ca el sa devina ministru al Transporturilor si a intrebat retoric: "Cum credeti ca eu as fi aprobat vanzarea propriei nave? Nava Biruinta este in momentul de fata - cand a implinit 20 de ani a incetat exploatarea ei, acum este depozit in Golful Mexic".

In plus, a spus Basescu, "nu e obligatoriu sa cautam vinovatii - flota avea o varsta medie de 15,7 ani la Revolutie, iar o nava are o durata de viata de 20 de ani, dupa care trebuie taiata; navele vechi nu mai pot intra in porturile europene, poti intra cu ele numai prin porturile africane".

Basescu i-a dat si un sfat politic lui Diaconescu: sa nu mai minta electoratul, altfel il pierde. "Daca urmariti in sondaje, cand creste PDL scade PPDD si invers - trebuie privit la electorat pentru ca e ceva, o parte din electoratul dumneavoastra e de dreapta, care vrea dreptate etc, dar sa stiti ca daca o sa-i mai pacaliti ca le faceti la toti case, ca le dati 20.00 de euro la fiecare...or sa va abandoneze".

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Traian Basescu referendum demitere, #Traian Basescu OTV, #Traian Basescu Dan Diaconescu , #referendum demitere