Traian Basescu: Oprea trebuia sa demisioneze. Probabil a mers la restaurant, la nunti cu coloana

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 28 Octombrie 2015, ora 23:04
5952 citiri
Traian Basescu: Oprea trebuia sa demisioneze. Probabil a mers la restaurant, la nunti cu coloana
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu crede ca presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa solicite traseul coloanei vicepremierului Gabriel Oprea din noaptea cand politistul Bogdan Gigina, care deschidea coloana pe motocicleta, a avut un accident rutier si a murit.

"Daca ceream traseul coloanei ministrului de Interne cred ca l-as fi primit", a spus Basescu la postul B1 TV.

"Am beneficiat de aceeasi coloana de care beneficiaza Iohannis, nu mi s-a intamplat sa vad motocicleta in fata coloanei, doar motocicletele de protocol cand mergeai intr-o vizita de stat, dar si alea in fata masinilor de politie. Probabil s-au schimbat reglementarile, nu imi dau seama", a continuat Basescu, care a precizat ca "in timpul meu nu s-a facut acest tip de abuz".

"A fost nebunia coloanelor in timpul guvernarii conventiei si acum se pregatesc sa faca alta nebunie cu sefii de partide. Acea ordonanta trebuie zburata pur si simplu, ajungem sa punem si la dispozitia sefilor de partide coloana, asta costa, daca securitatea sefilor de partide nu o cere... Eu cand voiam sa conduc luam Loganul si cand voiam sa conduc conduceam ca orice conducator auto. Dar nu puteam sa fac lucrul asta fara sa dau scris SPP ca plec pe raspunderea mea", si-a amintit fostul sef de stat.

Iohannis i-a cerut explicatii lui Oprea: L-am sfatuit sa-si dea demisia

In opinia sa, "Oprea a exagerat, e stilul lui, probabil si la restaurant, si la nunti, s-a dus cu coloana".

"Dupa mine, Oprea trebuia sa demisioneze pentru ca s-a utilizat motocicleta in conditii improprii, pe ploaie, pe temperatura de 10 grade, ala a intrat in groapa fara sa vada dar si pentru ca Oprea nu era singur pe coloana aia si nu de la Oprea a primit dispozitia, ci de la sefii lui. Cel care i-a dat dispozitie in aceste conditii este primul care trebuie facut raspunzator", a continuat Basescu.

"In al doilea rand chiar viceremierul trebuia sa aiba in vedere ca in conditii meteo nefavorabile a acceptat sa se incalce legea si un motociclist sa ii deschida drumul,

macar ca si ancheta sa se desfasoare corect trebuia sa demisioneze", a aratat acesta.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis un dosar penal in cazul decesului politistului Bogdan Gigina, sub aspectul infractiunii de ucidere din culpa.

Desi procurorii au solicitat, in mod expres, reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne nu au pus la dispozitia Parchetului Tribunalului Bucuresti nici traseul pe care coloana oficiala a lui Gabriel Oprea l-a avut in seara zilei de 20 octombrie si nici documentele pentru constituirea dispozitivului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu politist mort Oprea, #Basescu Oprea demisie , #stiri Traian Basescu