Traian Basescu, umbra lui Obama la summit-ul NATO (Galerie foto)

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 12:5519174 citiri
Traian Basescu, umbra lui Obama la summit-ul NATO (Galerie foto)
Foto: Facebook/Alaturi de Presedintele Nostru

Presedintele Traian Basescu, aflat la summit-ul NATO din Tara Galilor, in perioada 4-5 septembrie, a purtat discutii cu liderii europeni si cel al Statelor Unite, Barack Obama.

Seful statului a stat de vorba cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, si cu Barack Obama, dupa cum se poate observa in mai multe fotografii postate pe pagina oficiala de Facebook a lui Traian Basescu, Alaturi de Presedintele Nostru. El apare in imagini relaxat si zambitor, mai mereu langa presedintele american.

La summit-ul NATO au mai participat ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, si ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean.

Vineri, Traian Basescu a participat la o parada aviatica alaturi de liderii Occidentului, precum si la bufetul VIP special pentru participantii la summit. Urmeaza ca seful statului sa sustina o declaratie de presa in jurul orei 14:30.

In cadrul reuniunii, secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a vorbit si despre situatia din Ucraina, la eveniment fiind prezent si presedintele Petro Porosenko.

Summit NATO - Rasmussen: Suntem cu Ucraina. Rusia sa isi retraga trupele

Rasmussen a cerut din nou Rusiei sa isi retraga trupele din Ucraina si a precizat ca o decizie de a oferi ajutor militar Kievului poate fi luata de fiecare stat membru NATO in parte, nu la nivelul intregii aliante.

El a dat asigurari ca va sprijini Ucraina si ca va ajuta la construirea unei armate moderne si puternice. "NATO este cu Ucraina", a spus Rasmussen.

D.T.