Traian Basescu, la Sinaia: Atac la adresa PSD, cum ar vrea sa schimbe numele PMP (Video)

Sambata, 10 Octombrie 2015, ora 13:45
5949 citiri
Traian Basescu, la Sinaia: Atac la adresa PSD, cum ar vrea sa schimbe numele PMP (Video)
Foto: Facebook Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu, care s-a inscris vineri in Partidul Miscarea Populara (PMP), participa, sambata, la Sinaia, la Colegiul National al partidului.

Cu ce intentii a venit Traian Basescu la intalnirea PMP? "Cu ganduri bune", a raspuns Traian Basescu jurnalistilor. A fost, de altfel, singura declaratie data de fostul sef al statului la sosirea la intrunirea PMP.

La Sinaia are loc, la Hotel Palace, Comitetul Executiv National al Partidului Miscarea Populara. Ulterior, se va intruni Colegiul National al PMP.

"Avem unele filiale unde s-au incheiat alegerile interne, vom discuta despre organizarea congresului partidului, probleme politice", a declarat pentru AGERPRES vicepresedintele PMP Adrian Radulescu.

La Colegiul National se va discuta si despre prioritatile politice ale PMP pentru perioada imediat urmatoare.

Atac dur la adresa PSD

Duminica, in jurul pranzului, Traian Basescu a postat si un atac dur, pe Facebook, la adresa politicienilor PSD, pe care i-a catalogat ca fiind "Lasi, mincinosi si populisti".

"Daca in 2010 eram la fel de lasi, mincinosi si populisti cum sunt politicienii de astazi ai PSD-ului, Romania ar fi fost mult mai rau decat Grecia, iar acum nu am fi avut crestere economica si psd-istii nu ar fi avut ce sa dea populatiei", se arata in postarea pe Facebook a fostului sef al statului.

Nu imi place denumirea PMP

Fostul presedinte a declarat si ca nu ii place actuala denumire a formatiunii politice si recomanda schimbarea in "Miscarea Populara".

El a mai spus ca trebuie pregatit congresul partidului din 24 octombrie.

"Pregatim congresul, e foarte important, trebuie sa fie un congres de relansare a partidului si sa aiba si semnificatia lui in schimbarea denumirii. Mie nu imi place PMP, ma consult cu voi, eu zic sa fie 'Miscarea Populara', fara 'P' in fata", a spus Traian Basescu la Colegiul National al PMP.

Eu nu ii dau sfaturi lui Iohannis, nici eu nu am primit de la Iliescu si Constantinescu

Intr-o conferinta de presa tinuta in jurul orei 13.00, Traian Nasescu s-a adresat presei "care scrie ca ii dau sfaturi lui Iohannis": "Am vazut de foarte multe ori abordarea Basescu ii da sfaturi lui Iohannis: eu nu dau sfaturi nimanui, cum eu nu am primit nici de la Iliescu, nici de la Constantinescu, sunt convins ca nici Iohannis nu ar primi sfatri de la nimeni, are consilieri, structuri, depinde de dansul ce pricepe si ce linie stabileste de politica externa, dar cred ca Romania a cedat prea mult din zonele in care aveam o politica hard, in relatia cu Rusia, Moldova, in efortul de a tine echilibrul cu influenta Rusiei in Moldova...".

De altfel, Basescu s-a lansat intr-o ampla expunere a optiunilor sale de politica externa. "Demagogia pe care o lanseaza unii din cei mai importanti lideri occidentali, ca Europa trebuie sa fie deschisa islamizarii, este o mare greseala si eu mi-as dori ca Romania sa fie ferma in povestea migrantilor. Chiar povestea cotelor este o solutie care incurajeaza venirea migrantilor", a afirmat fostul presedinte.

"Cred ca in perioada urmatoare noi, ca partid, trebuie sa cream, sa generam si o debatere, dar si un punct de vedere legat de Europa. Opinia mea este cea pe care am avut-o intotdeauna: o Europa maxim integrata si stabilirea ca obiectiv a Statelor Unite ale Europei, singura solutie a UE ca sa ramana unita", a continuat Basescu.

De altfel, spune Basescu, in opinia sa "ceva se intampla la Bruxelles, iar Romania nu participa, din pacate, si neaducerea in dezbaterea publica a marilor subiecte este o mare greseala, iar noi trebuie sa ne asumam ca partid modern, deschis, pro-european, lansarea in dezbatere a unor subiecte extrem de sensibile, care vizeaza viitorul Romaniei".

"Rusia devine si sunt convins ca obiectivul este sa devina principalul jucator in Orientul Mijlociu, ceea ce pentru securitatea Romaniei este un lucru rau", a mai afirmat Basescu, care a pledat pentru pacificarea Siriei, care in acest moment este un "focar teribil de instabilitate" care alimenteaza criza refugiatilor din Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Basescu reuniune PMP Sinaia, #Traian Basescu PMP , #PMP