Traian Basescu, in instanta ca sa-si studieze dosarul demisia in 5 minute

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 13:35 3671 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Traian Basescu s-a prezentat vineri la sediul Judecatoriei Sectorului 5 pentru a studia dosarul in care Parchetul General solicita redeschiderea urmaririi penale impotriva fostului presedinte in legatura cu o declaratie pe care acesta a facut-o in 2007 in contextul demersurilor de suspendare a sa din functie.

La judecatorie nu era programat vineri un termen al acestui proces, insa Traian Basescu a mers la arhiva instantei pentru a studia actele de la dosar. Urmatorul termen al procesului este stabilit pentru 26 noiembrie.

Dosarul lui Basescu privind demisia in 5 minute, mutat la Judecatorie

Parchetul General a deschis acest dosar pe numele lui Traian Basescu pe baza unei plangeri depuse impotriva fostului presedinte de Ioan Serb.

Initial, cererea Parchetului a fost trimisa la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta care si-a declinat competenta in favoarea Judecatoriei Sectorului 5.

"Cineva a cerut sa fiu anchetat pentru fals in declaratii, pentru ca in 2007 am spus ca demisionez in cinci minute si nu am demisionat. Si acum Parchetul General a cerut redeschiderea acestui dosar", declara Basescu la inceputul lunii octombrie.

Traian Basescu, chemat la Inalta Curte intr-un nou dosar: Nu a demisionat in 5 minute (Video)

Pe 17 aprilie 2007, Basescu a afirmat ca, daca Parlamentul va vota suspendarea sa din functie, isi va da demisia in cinci minute.

"In situatia in care, in pofida avizului Curtii Constitutionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maxim cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional", spunea atunci seful statului, intr-o declaratie de presa. Ulterior, Basescu a renuntat la decizia de a demisiona.

Parchetul General a deschis mai multe dosare penale pe numele lui Traian Basescu ca urmare a unor plangeri depuse impotriva lui de diverse persoane.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com