Traian Basescu: Garantez ca nota publicata de Rise Project este reala. Dragnea este viclean, lipicios, unsuros chiar

Joi, 20 Iulie 2017, ora 22:48
15338 citiri
Traian Basescu: Garantez ca nota publicata de Rise Project este reala. Dragnea este viclean, lipicios, unsuros chiar
Foto: Facebook Traian Basescu

Fostul presedinte Traian Basescu, senator PMP, a afirmat, joi, ca nota publicata de Rise Project cu referire la Liviu Dragnea este reala, problema este cat de reale sunt faptele descrise in aceasta.

"Urmaresc evolutia dezbaterii publice si ea a devenit mai consistenta dupa ce a aparut acea nota atribuita serviciului de informatii al Ministerului de Interne si a fost procesata de Rise Project, si au adaugat si din investigatiile lor. Punctul meu de vedere este ca acea nota este reala, oricat ar incerca doamna ministru Dan sa spuna 'nu stiu', 'n-am gasit-o'.

Problema este cat de reale sunt faptele relatate. Eu va garantez ca este o nota reala, problema este cat de reale sunt faptele descrise in nota si de ce ridica acest semn de intrebare. Pentru ca, la randu-mi, tarasc dupa mine povestea Flotei, desi nimeni n-a reusit sa arate o singura aprobare semnata de mine pentru vanzarea unei singure nave. Deci, plecand de la propria mea experienta, pun un semn de intrebare si pe aceasta poveste", a declarat Basescu, la B1 tv.

Reamintim ca jurnalistii de la Rise Project au publicat un raport al DGPI, serviciul secret al MAI, care ar confirma legatura lui Liviu Dragnea cu Tel Drum.

Initial, DGPI a respins afirmatia potrivit careia documentul publicat de Rise Project i-ar apartine, insa, ulterior, ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus despre raportul publicat de Rise Project si atribuit DGPI ca a fost redactat cu intentia de a urmari alte interese.

Portretul lui Liviu Dragnea

Traian Basescu i-a facut si un portret lui Liviu Dragnea. El a reamintit ca l-a cunoscut destul de bine pe presedintele PSD, Liviu Dragnea, in perioada in care acesta a fost membru PD, pe care l-a calificat ca fiind "viclean" si "insistent".

"Cat a fost prefect, dar si presedinte al Consiliului Judetean, indiferent daca a fost la PD sau la PSD, era cel mai insistent personaj politic care se batea sa aloce bani din fondul special al drumurilor pentru Teleorman. Si i-am dat destui bani la vremea respectiva, cand eram ministrul Transporturilor", a spus Basescu.

El a adaugat ca plecarea lui Liviu Dragnea s-a produs "intr-o noapte" si a aflat despre aceasta din presa.

Basescu a sustinut totodata ca Liviu Dragnea l-a lasat pe "Mircea Geoana sa se faca de ras" in noaptea de 6 decembrie 2009.

"Cred ca Adrian Nastase a avut un rol, pentru ca el trecea drept un politician din teritoriu extrem de descurcaret. Numai ca (...) el e un om limitat din punct de vedere al capacitatii de a intelege lucrurile despre care vorbeste, insa este un viclean si pacaleste cu asta, multi o iau drept inteligenta, viclenia i-o iau drept inteligenta. El e doar viclean, extrem de lipicios, unsuros chiar in unele situatii cand are interese si trebuie tratat drept la nivelul de unsuros.

(...) Daca vreti sa-l vedeti pe Dragnea cel adevarat, priviti momentul cand topaia Geoana cu 'Mihaela, dragostea mea': in spate veti vedea un Dragnea trist, care stia ca a pierdut alegerile, dar nu i-a spus, l-a lasat sa se faca de ras pana la capat. Asta e omul, deci e viclean. Aduceti-va aminte ca Ponta, care era purtatorul de cuvant al lui Geoana in campanie, nu apare in poza aia. Si Ponta si Dragnea stiau ca Geoana a pierdut alegerile. A fost un baronas al PD (...) A avut calitati sa fie un baronas inca de mic, acea viclenie care l-a facut sa fie simpatic tuturor si sa-i execute pe masura ce i-a prins", a afirmat fostul presedinte.

Traian Basescu a sustinut ca "Liviu Dragnea a vandut" PSD "si interesele partidului" si s-a aratat totodata convins ca acesta nu poate duce razboiul cu DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Traian Basescu document Rise Project, #Basescu Dragnea viclean , #presedinte Miscarea Populara