Opinii: Traian Basescu este un tip... Sever

Duminica, 15 August 2010, ora 15:52
3229 citiri
Opinii: Traian Basescu este un tip... Sever
foto: cdep.ro

Traian Basescu vorbeste mult, enerveaza multa lume, dar uneori scoate la suprafata si anumite calitati. Din actiunile pe care le-a intreprins de-a lungul timpului putem extrage una dintre aceste calitati. Lui Traian Basescu, se pare ca nu-i place sa fie "periat" sau "periat prea des".

Ne dovedesc acest lucru ultimele sale cuvinte, referitoare la anumiti oameni din partidul sau de suflet, PD-L. Personaje, precum Cristian Preda sau Sever Voinescu, au simtit zilele acestea aciditatea vorbelor lui Basescu. Sustinatori ferventi, in campania prezidentiala, ai presedintelui Basescu, si-au asumat anumite roluri in cadrul partidului de guvernamant.

Incurajati de succesul nesperat al lui Basescu in campanie, Preda si domnul Voinescu si-au asumat un rol de reformatori din umbra ai partidului. Reformatori si lideri de opinie ai curentului de opozitie intern impotriva Guvernului Boc. Cei doi, alaturi de Monica Macovei, au inceput treptat-treptat sa-si consolideze o pozitie de pe care au crezut ca pot sa graiasca, peste capul presedintelui, dar niciodata impotriva lui.

In tot ceea ce a postat pe blog domnul Preda, nu am regasit vreo atitudine dezaprobatoare a actiunilor presedintelui. Doar referiri usor negative la adresa conducerii PD-L si a clientelei politice sau ironii nevinovate la adresa lui Emil Boc, precum calatoria selenara a acestuia. Sever Voinescu, prezent mai mult in spatiul televizual, nu si-a ascuns criticile la adresa conducerii PD-L si implicit a Guvernului. La fel, si Monica Macovei, care a iesit in public si a spus, transant, despre PD-L "ca toti fura".

Niciun cuvant, insa, la adresa domnului Basescu. Or, Traian Basescu nu-si poate lasa din brate copilul, conceput dupa chipul si asemanarea sa. Spui PD-L, spui Traian Basescu, desi acesta incearca sa ne convinga de faptul ca in PD-L nimic nu se intampla dupa cum e voia lui, insa vrea sa arate "disidentilor" ca nu sunt pe calea cea buna. El nu vrea sa fie "periat", sa fie mangaiat duios. Nu-i plac "lingaii". Deci in momentul cand faci referire la PD-L, nu-l poti omite pe Traian Basescu.

Acest lucru li s-a transmis si celor doi oratori de ocazie, Cristi Preda si Sever Voinescu. Intamplator sau nu, Elena Basescu a facut aluzie, acum ceva timp, la studiile din strainatate ale copiilor doamnei Monica Macovei. Un fost pesedist, primarul Solomon de la Craiova, indemna anumiti oameni sa plece in Bulgaria. Dan Diaconescu a crezut ca, daca isi permite bancuri cu Traian Basescu, poate sa-si duca "mizeriile" mai departe.

Toate aceste personaje au prins prea mult curaj, odata cu a doua instalare la Cotroceni a lui Basescu si au crezut ca sunt un pic privilegiati. Unii au depasit pragul legal al actiunilor lor, iar altii si-au depasit statutul de simpli membri de partid.

Traian Basescu nu a ezitat sa stea deoparte in cazul celor certati cu legea. Nu i-a trebuit nici prea mult sa taxeze nesupunerea rebelilor din PD-L. Rebeli la vorbe, pentru ca pana la fapte trebuie sa treaca de mustrarile liderului suprem. Si putem pune pariu ca nu vor mai avea iesiri necontrolate pe blog, pe la tv sau prin eterul undelor radio.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Cristian Preda Basescu, #Basescu Sever Voinescu, #Basescu Macovei, #Basescu calitati, #blog Preda , #PDL
Comentarii
Poza ovidiu_r55
ovidiu_r55
rank 1
Poza Iogica
Iogica
rank 5
cum poti fi altfel, intr-o tara in care se baiga mana in caraiman pana dincolo de cot ?