Traian Basescu, dupa demiterea guvernului de la Chisinau: Moldova are acum trei alternative

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 19:08
4209 citiri
Traian Basescu, dupa demiterea guvernului de la Chisinau: Moldova are acum trei alternative
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu a comentat, joi, demiterea guvernului de la Chisinau, aratand ca acum tara are trei alternative - Uniunea Europeana, Romania sau Rusia.

"Pentru Republica Moldova exista acum trei alternative: Uniunea Europeana sa dea un semnal ca Moldova are sanse reale de a deveni membra, ceea ce ar fi o gura de oxigen pentru coalitia pro-europeana de la Chisinau.

A doua alternativa este unirea cu Romania, iar cea de-a treia este solutia lui Vladimir Putin, un guvern pro-moscovit, ceea ce implica riscuri foarte mari pentru securitatea Romaniei", a spus Traian Basescu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Declaratiile acestuia au fost facute in cadrul conferintei "Think Political Risk", organizata de Point Connections, o divizie a Point Public Affairs.

La conferinta au luat parte analisti si politologi, precum si oameni de afaceri si specialisti independenti: Vasile Dancu, Valeriu Turcan, Razvan Orasanu, Ciprian Ciucu, Radu Magdin, Valeriu Stoica, Dragos Rosca, Alin Teodorescu, Lucian Lumezeanu.

Guvernul moldovean a fost demis: Reactia lui Klaus Iohannis

La randul sau, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca a luat nota de demiterea Guvernului Moldovei si a subliniat ca este necesara "formarea grabnica a unui guvern stabil".

Guvernul din Republica Moldova a fost demis

Guvernul din Republica Moldova condus de premierul Valeriu Strelet a fost demis, joi, in urma unei motiuni de cenzura. 65 de parlamentari s-au pronuntat pentru demiterea Executivului.

Conform legii, in urmatoarele trei zile Cabinetul lui Valeriu Strelet trebuie sa isi depuna demisia. Apoi, seful statului va desemna un alt premier.

Vor urma 15 zile in care premierul desemnat va trebui sa prezinte Parlamentului propunerile pentru Cabinetul sau. Daca deputatii vor accepta propunerile, noii ministri vor depune juramantul.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Traian Basescu Moldova, #Basescu alternative Moldova, #Basescu Guvern Moldova, #guvern Moldova demis , #presedinte