Traian Basescu, despre dosarul Nana: O actiune politica initiata de premier. Parchetul a dezinformat

Luni, 09 Martie 2015, ora 17:02
6206 citiri
Traian Basescu, despre dosarul Nana: O actiune politica initiata de premier. Parchetul a dezinformat
Foto: B1Tv

Traian Basescu a declarat din nou, luni, ca sechestrul pus pe terenurile din Nana reprezinta o actiune politica, initiata de Victor Ponta, si a precizat ca declaratiile pe care le-a facut sambata pe Facebook nu au afectat independenta justitiei.

"A fost o actiune politica initiata de premier, materializata printr-o comisie parlamentara. Baza actiunii a fost actiunea parlamentara. Parchetul a dezinformat ieri, pentru ca eu am facut referire la actiunea parlamentului. De acolo a pornit scandalul Nana. Nu am afectat independenta justitiei", a declarat fostul presedinte la sediul PMP.

Lui Basescu ii pare rau de satenii din Nana: Suporta consecintele unei actiuni impotriva mea (Video)

Basescu a precizat ca isi va spune in continuare punctul de vedere, indiferent de "sensibilitatile" procurorului general, Tiberiu Nitu.

"Daca domnul Nitu considera ca a venit vremea in care nimeni sa nu indrazneasca sa isi exprime punctul de vedere pentru ca are sensibilitati, il anunt ca nu ma opresc pentru ca are sensibilitati dansul. Deci din punctul meu de vedere justitia are de constatat daca au existat ilegalitati in procesul de restituire. Este o copilarie sa contesti ca acea comisie nu a fost o actiune politica.

Daca domnul Nitu s-a simtit implicat politic, e problema dansului, dar acest proces a avut ca baza o actiune politica, dupa care eu exprim punctul de vedere ca nu exclud ca in procesul de restituire sa se fi intamplat ilegalitati, sugerez ca, daca as fi Parchetul General, as declansa proceduri de genul acesta in toata tara. Nu as mai merge deloc inainte cu restituirile, pentru ca in interiorul acestui proces se vor gasi resurse sa fie despagubiti toti cei care nu au fost despagubiti. Eu sugeram justitiei sa faca acest lucru in toata tara si daca se poate sa inceapa cu Vrancea si Galati", a mai spus Traian Basescu.

Basescu va fi anchetat de Inspectia Judiciara a CSM

Fostul presedinte a afirmat ca are o experienta de 18 ani in care minciunile politice au fost preluate de institutiile statului iar el a ramas "omul care a vandut flota".

"Eu stiu ce inseamna minciuna politica in care se implica institutiile statului si as vrea sa nu se mai intample acest lucru in ceea ce ma priveste. Am avut o experienta de circa 18 ani in care niste minciuni politice au fost preluate de institutiile statului iar eu am ramas omul care a vandut flota. Fara ca cineva in toti acesti 18 ani sa arata un singur contract de vanzare-cumparare semnat de mine sau o singura aprobare pentru o singura nava semnata de ministrul Transporturilor Traian Basescu.

Nimeni n-a vrut sa stie ca Flota a fost transferata in 92 la Fondul Proprietatii de Stat, iar Fondul si-a facut misiunea pentru care a fost infiintata: a privatizat-o.

Inspectia Judiciara daca nu-si aduce aminte baza de la care a pornit acest control, eu n-am ce sa ii fac, nu pot sa ii dau Inspectiei d-astea care ajuta la memorie", a declarat Basescu.

Basescu se intreaba cat de corecta e ancheta de la Nana: Parchetul General il reclama la CSM

Ministerul Public a reactionat sambata seara la postarea de pe Facebook a lui Traian Basescu, in care fostul presedinte a vorbit despre dosarul penal in care este implicata fiica sa cea mare, Ioana, si in care procurorii au dispus sechestru pe terenurile unor sateni din comuna Nana.

Dupa ce fostul presedinte si-a exprimat speranta ca astfel de investigatii sa fie demarate in toata tara si s-a intrebat de ce ancheta nu a inceput mai devreme, Parchetul General a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cerand sa stabileasca daca fostul sef de stat a afectat independenta Justitiei.

Luni, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspectia Judiciara in cazul afirmatiilor fostului presedinte Traian Basescu despre sechestrul pus de procurori pe terenuri din comuna Nana, urmand sa se stabileasca daca a fost afectata credibilitatea Justitiei.

127 de sateni din Nana au sechestru pe terenuri: "De la Basescu ni se trage"

Inspectorii judiciari vor stabili daca a fost sau nu incalcata independenta Justitiei prin aceste declaratii facute de Traian Basescu, au declarat pentru Mediafax oficiali din CSM.

Fostul presedinte Traian Basescu a scris, sambata, pe Facebook, ca ii pare rau pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite in perioada 1996-2010, aratand ca aceste familii suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva sa.

"Imi pare rau pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite in perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva mea", a scris Traian Basescu pe Facebook.

El a tinut sa precizeze ca "nu exclude posibilitatea ca in procesul de restituire sa fi existat ilegalitati", adaugand ca "asta va constata justitia, iar cei care au incalcat legea vor raspunde".

Tribunalul Calarasi a mentinut sechestrul pe terenul pe care fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu, Ioana Basescu, il are in comuna Nana, despre care procurorii au suspiciuni ca a fost retrocedat ilegal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Traian Basescu Nana, #sechestru Nana Traian Basescu, #CSM Traian Basescu Nana , #Victor Ponta