Traian Basescu, despre condamnarea fratelui sau: Suspectez o inscenare - Ce spune despre propriile dosare

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 22:27
5877 citiri
Traian Basescu, despre condamnarea fratelui sau: Suspectez o inscenare - Ce spune despre propriile dosare
Foto: Captura Romania TV

Fostul presedinte Traian Basescu, actual lider al Miscarii Populare, a declarat, marti seara, ca suspecteaza ca este vorba de o inscenare in ceea ce priveste condamnarea fratelui sau, Mircea Basescu, la patru ani de inchisoare cu executare.

Mircea Basescu, 4 ani de inchisoare cu executare - sentinta nu este definitiva

Traian Basescu a spus ca a primit verdictul in cazul fratelui sau "cu surprindere". "Ma asteptam la cu totul alt verdict, dar e o hotarare a instantei si trebuie sa te supui ei", a spus Traian Basescu, la Romania Tv.

Cum comenteaza Traian Basescu condamnarea fratelui sau in prima instanta

"Personal suspectez o inscenare. N-am sa fac comentarii legate de cine si cum a facut-o, deocamdata o instanta a pronuntat o condamnare grea", a declarat Traian Basescu, el completand ca urmatorul pas, in cazul fratelui sau, e sa demonstreze la Curtea de Apel ca e nevinovat.

Mircea Basescu, 4 ani de inchisoare cu executare: Ce a vorbit cu Traian Basescu

Fostul sef de stat a prezentat in emisiune un document din dosarul fratelui sau, datat 2 martie 2011, o sesizare pe care ar fi facut-o Mircea Basescu catre procurorul general, in care denunta presiunile care se faceau asupra sa din partea clanului Bercea. "Aceasta informare a fost transmisa procurorului general la solicitarea mea", a tinut sa specifice Traian Basescu.

Mai mult, Traian Basescu sustine ca i-a informat pe sefii SRI despre presiunile care se faceau asupra fratelui sau.

El sustine ca "toata povestea e o inscenare, pentru ca un om care avertizeaza institutiile statului (...) nu avea cum sa pateasca asa ceva", sustine Traian Basescu. "Nu avea cum sa avertizeze si apoi sa ia bani", a explicat Traian Basescu, recunoscand ca incepe sa devina "specialist" in dosarul fratelui sau, pe care l-a studiat "pagina cu pagina".

Intrebat despre propriile dosare, Traian Basescu a raspuns ca din 56, 49 au fost inchise. Liderul MP a spus ca in 18 ianuarie are o citatie la tribunalul de la Targu Mures, mentionand ca nu stie despre ce e vorba si ca probabil isi va trimite un avocat, iar pe 20 ianuarie la Cluj.

"Sunt foarte multe recamatii, de genul calei ca nu am demisionat in cinci minute", a explicat Traian Basescu.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Traian Basescu dosar frate, #Traian Basescu condamnare frate, #Traian Basescu inscenare Mircea Basescu, #Traian Basescu dosare , #presedinte Miscarea Populara