Traian Basescu: Cuplul Antonescu-Ponta are un ideolog comic, pe Felix

Marti, 08 Februarie 2011, ora 22:19
3383 citiri
Traian Basescu: Cuplul Antonescu-Ponta are un ideolog comic, pe Felix
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu sustine ca nu se teme de Uniunea Social Liberala nou formata de catre partidele aflate in Opozitie si crede ca liderul PSD, Victor Ponta, si cel al PNL, Crin Antonescu, formeaza un cuplu "comic".

"Pentru mine Antonescu-Ponta e un cuplu comic, parca sunt doua matriosti care spun doar 'suspendarea lui Basescu' si 'caderea Guvernului'. Faceti asta, dar puneti ceva in loc, spuneti de ce! Vor suspendarea lui Basescu, obiectivul lor este sa dobandeasca Puterea. Lucru absolut in regula, dar trebuie sa-l dobandesti pentru ceva. Ce pui alternativ ca program pentru tara? Vii sa spui ca dublezi pensiile? Nu poti, minti! Credeti ca eu n-as fi vrut sa nu se taie pensii?", a declarat acesta, marti seara, la TVR.

Seful statului considera ca "alianta PSD - PNL a impartit esicherul politic, USL pe stanga si PD-L pe drepta". "S-a creat o limpezire a apelor ideologic. Problema e ce pui ca program de stanga in guvernare", a mai spus el.

In ceea ce priveste termenul de 25 martie, desemnat de Dan Voiculescu ca termen limita pentru suspendarea lui Traian Basescu, presedintele considera, de asemenea, ca este "comic".

"Asa, ca om, termenul de 25 martie mi se pare comic din nou...cuplul comic care are un ideolog comic: pe Felix. Nu ma sperie termenul de 25 martie pentru suspendare. Daca actuala majoritate pierde majoritatea in Parlament, voi chema partidele la consultari si voi incerca o solutie politica. Voi face compromisuri pentru a da tarii un Guvern, dar eu nu cred ca se va ajunge aici", a precizat Traian Basescu.

Acesta sustine ca, in calitate de om politic, nu ar dori sa faca un compromis pentru a "da bine" la televiziuni.

"Eu nu sunt impotriva compromisului, dar nu continuu. Sunt capabil de compromis, dar viata unui partid nu trebuie sa fie un compromis. Sa fac un compromis cu Voiculescu ca sa dau bine la Antene, sa fac cu Vantu ca sa dau bine la Realitatea, sa fac cu Ponta ca sa nu ma aresteze. Ma distreaza si cei doi si cel care a gandit aceasta alianta, Voiculescu, cristalizand fortele politic in Romania, PSD-PNL in stanga, PD-L in dreapta. In sfarsit s-a creat o limpezire a apelor din punct de vedere ideologic", a mai spus el.

Totodata, seful statului sustine ca e dispus sa-si sacrifice electoratul pentru a face ce e bine pentru Romania.

"Iti doresti puterea, USL, foarte bine, dar tu-ti doresti puterea, iar eu imi doresc sa fac ce trebuie, chiar sacrificandu-mi electoratul", a precizat Basescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Basescu USL, #Basescu opozitie , #Crin Antonescu