Traian Basescu: Categoric o sustin pe Elena Udrea la prezidentiale

Miercuri, 20 August 2014, ora 20:04
11324 citiri
Traian Basescu: Categoric o sustin pe Elena Udrea la prezidentiale
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri seara, ca in mod "categoric" o sustine pe Elena Udrea la alegerile prezidentiale, deoarece ea este candidatul Partidului Miscarea Populara in cursa pentru Presedintia Romaniei.

"Am fost un sustinator fara rezerve al Partidului Miscarea Populara. Categoric sustin candidatul la functia de presedinte al Romaniei al acestui partid. Pana a devenit independent (Cristian Diaconescu - n.red.).

In acel moment, sustinerea mea nu mai poate functiona. Azi e Elena Udrea, categoric o voi sustine in lupta electorala, pentru ca este candidatul Partidului Miscarea Populara. Daca maine sunteti dvs (jurnalista Madalina Puscalau - n.red), va voi sustine pe dvs", a declarat Traian Basescu, intr-o emisiune la B1 Tv.

Udrea, dupa intalnirea cu Basescu: Inca sunt in echipa presedintelui, mi-as dori sa fiu candidatul sau favorit

Despre Elena Udrea, seful statului a spusc ca este "un om pragmatic, care stie sa-si faca treaba, si un om loial".

"Sper sa ia un procent mai mare candidatul PMP decat a luat la europarlamentare PMP. (...) Ma uit la un lucru: intrarea in cursa a Elenei Udrea 'rupe dreapta, o nenoroceste', dar Cristian Diaconescu 'era bun'. Si ma mai uit la oamenii care se afisau langa mine pe scena in 2007 sau 2012, iar azi sunt sustinatorii lui Cristian Diaconescu, care a fost unul dintre participantii la suspendare", a mai precizat presedintele.

Despre Cristian Diaconescu: "Daca n-a avut forta sa mearga in fata partidului sa se explic"

Seful statului a vorbit in acest context si despre fostul social-democrat Cristian Diaconescu, afirmand ca "avea toate datele ca, daca se asaza pe scaunul de la Cotroceni, sa poate duce lucrurile inainte". Presedintele a precizat insa ca "a fost un soi de mica revolta in partid", astfel ca fostul sau consilier prezidential a fost inlocuit in cursa pentru Cotroceni cu Elena Udrea.

Traian Basescu a subliniat si ca au fost gasite tabelul cu semnaturile pentru suspendarea din anul 2012, precum si lista cu prezenta la vot, cu toate ca fostul sau consilier prezidential a spus ca in acea zi era plecat si nu era prezent in Parlament.

De asemenea, a afirmat ca a lucrat foarte bine cu fostul sau consilier prezidential, mentionand totodata ca nu s-a gandit si la posibilitatea ca acesta sa fi participat la suspendarea sa.

"Daca n-a avut forta sa mearga in fata partidului sa se explice, asta e. Corect era sa dea o explicatie partidului, pentru ca a fost intrebat. In ce ma priveste, sustin PMP", a spus seful statului.

Ce au discutat Elena Udrea si Traian Basescu la Cotroceni si cu ce rezultat

Presedintele PMP, Elena Udrea, a mers miercuri, la ora 16:00, la Palatul Cotroceni pentru a-i cere presedintelui Traian Basescu sa semneze pe lista de sustinatori ai candidaturii sale la alegerile prezidentiale din aceasta toamna.

Fostul ministru al Turismului a precizat, dupa incheierea discutiilor cu seful statului, ca intalnirea a fost una "pozitiva, optimista", dar a refuzat sa spuna clar daca va fi sau nu sustinuta de Traian Basescu: "Am discutat foarte mult despre continutul programului candidatului PMP - eu - in campania pentru alegerile prezidentiale. A fost o discutie cu argumente obiective". Intalnirea de la Palatul Cotroceni a durat aproximativ trei ore.

Udrea merge la Cotroceni sa ii ceara lui Basescu sustinerea pentru prezidentiale

Elena Udrea si-a exprimat public dispozitia de a intra in cursa pentru Cotroceni si mai multe voci din partid au sustinut-o, lucru ce l-a facut pe Cristian Diaconescu sa demisioneze din partid si sa anunte ca va candida ca independent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#Traian Basescu Udrea prezidentiale, #Basescu sustinere Udrea, #Basescu candidati prezidentiale, #Basescu Diaconescu suspendare , #Elena Udrea