Traian Basescu a retrimis in Parlament legea urbanismului

Vineri, 18 Martie 2011, ora 22:10
2084 citiri
Traian Basescu a retrimis in Parlament legea urbanismului
Foto: Daylife

Traian Basescu a cerut Parlamentului sa reexamineze Legea privind amenajarea teritoriului si urbanismul.

Motivul invocat de presedintele Romaniei este faptul ca actul normativ ar trebui sa includa obligativitatea emiterii certificatului de urbanism si pentru realizarea lucrarilor de infrastructura, se arata intr-un comunicat de presa.

"Actul normativ trimis spre promulgare, prevede modificarea art. 29 alin. (2) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, sens in care Certificatul de urbanism trebuie emis pentru adjudecarea prin licitatie a lucrarilor de proiectare si de executie a lucrarilor publice, precum si pentru intocmirea documentatiilor cadastrale de comasare, respectiv dezmembrare a terenurilor in cel putin 3 parcele, atunci cand operatiunile respective au ca obiect imparteli ori comasari de parcele solicitate in scopul realizarii de lucrari de constructii, precum si constituirea unei servituti de trecere cu privire la un imobil.

In cazul vanzarii sau cumpararii de imobile, certificatul de urbanism cuprinde informatiile privind consecintele urbanistice ale operatiunii juridice, solicitarea certificatului de urbanism fiind in acest caz facultativa", se arata in cererea adresata Parlamentului.

"Consideram oportun ca emiterea certificatului de urbanism sa fie obligatorie si pentru realizarea lucrarilor de infrastructura. In acest sens propunem introducerea sintagmei 'si de infrastructura' astfel: '...atunci cand operatiunile respective au ca obiect imparteli ori comasari de parcele solicitate in scopul realizarii de lucrari de constructii si de infrastructura, precum si constituirea unei servituti de trecere cu privire la un imobil'", se adauga in cerere.

De asemenea, pentru claritatea textului de lege, presedintele a cerut sa se reglementeze situatia in care solicitarea certificatului de urbanism este facultativa.

Astfel, a propus introducerea in textul de lege a mentiunii conform careia "solicitarea certificatului de urbanism atunci cand operatiunile de imparteli ori comasari de parcele fac obiectul iesirii din indiviziune este facultativa, cu exceptia situatiei in care solicitarea este facuta in scopul realizarii de lucrari de constructii si/sau de lucrari de infrastructura".

Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#Traian Basescu lege, #Legea amenajarii teritoriului urbanism , #presedinte