Torta lui Basescu, "Flacara democratiei", recuperata din Dunare

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 21:00
3765 citiri
Torta lui Basescu, "Flacara democratiei", recuperata din Dunare
Foto: Adevarul

"Flacara democratiei", simbolul campaniei lui Traian Basescu de la referendumul de demitere din vara lui 2012, a fost recuperata din Dunare. Torta a fost aruncata in apa, in urma cu sapte luni, de catre primarul PNL al Orsovei, Ion Manea.

Potrivit Adevarul, cel care a gasit torta este un pensionar, Iosif Luches.

"Am vazut o bucata din flacara, parea la prima vedere a fi un tub de bere, dar uitandu-ma mai atent mi-am dat seama ca este flacara. M-am dus acasa, mi-am luat cizmele, o pereche de pantaloni si m-am bagat in apa dupa ea, am luat-o, am spalat-o ca era plina de namol si am dus-o la sediul PDL si am predat-o presedintelui actual", spune Luches, convins ca a recuperat un "simbol al democratiei romanesti".

Presedintele PDL Orsova se gandeste acum sa utilizeze "Flacara democratiei" la Conventia PDL.

"Avem doua variante: noi, consilierii PDL, sa o aducem la prima sedinta de consiliu ordinara si in felul acesta poate ii va influenta in bine pe cei de la USL ori s-ar putea sa plece de la Orsova si sa ajunga la Bucuresti pana la 23 martie cand noi cei de la PDL avem Congresul extraordinar.

Pana atunci poate nu vor mai exista aceste certuri la noi si cred ca ar putea fi un simbol al acestui congres. Trebuie sa fie un semnal de alarma si pentru noi intrucat trebuie sa se intample ceva bun si in PDL, sa fim mai vocali, sa ne facem treaba de opozitie", a declarat Adrian Cican, liderul local PDL.

Viceprimar PC: Daca o mai vedem, o aruncam inapoi in Dunare

"Flacara democratiei" a fost aprinsa la Cluj de presedintele suspendat Traian Basescu si a ajuns in Dunare pe 22 iulie 2012, aruncata de primarul PNL al Orsovei, Ion Manea. Atunci, el a negat acest gest. Acum, viceprimarul de la PC, Constantin Negulescu, spune ca ar arunca-o inapoi in Dunare.

"Flacara Democratiei" a lui Basescu, stinsa brutal la Orsova chiar de primarul PNL

"Daca ar mai veni, o mai aruncam inca o data. O arunc eu, viceprimar. Ne pare rau ca atunci la referendum voturile oamenilor nu au fost respectate, se mentine in continuare domnul Basescu, in frunte, la presedintie, dar daca va fi nevoie sa se mai faca un referendum, din nou o luam si o dam in Dunare. Daca renunta primarul, ca el a aruncat-o, de data asta o iau eu si o arunc in Dunare", a spus Negulescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Flacara democratiei Orsova, #Flacara Democratiei Basescu referendum, #Flacara democratiei Dunare , #PDL