Tomac critica decizia instantei ca Basescu a colaborat cu Securitate: Discreditare in dublu context electoral

Vineri, 20 Septembrie 2019, ora 22:15 4006 citiri
Foto: Arhiva Facebook/Eugen Tomac

Presedintele PMP Eugen Tomac afirma ca decizia Curtii de Apel privind colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea reprezinta o discreditare a fostului presedinte inceputa din timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare de anul acesta.

"Un stat care se intoarce impotriva lui insusi. Vorbim tocmai despre presedintele Romaniei care a condamnat comunismul, care a deschis Arhivele Securitatii, care a fost verificat si validat in numeroase functii publice. Sa nu uitam ca este o discreditare in dublu context electoral: suspiciuni lansate in campania pentru alegeri europarlamentare, iar constatare atacabila in campania pentru prezidentiale", a declarat, vineri, europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

Traian Basescu a declarat, vineri, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a constatat calitatea sa de colaborator al Securitatii, ca este o "oarecare amaraciune" sa primeasca acest verdict dupa ce, din dispozitia sa ca presedinte, a deschis arhivele Securitatii si le-a transferat catre CNSAS.

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis, vineri, actiunea Consiliului National Pentru Studierea Arhivelor Securitatii (C.N.S.A.S.) si au constatat calitatea de colaborator al Securitatii in privinta fostului presedinte al Romaniei Traian Basescu.

In actiunea depusa la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborarii cu Securitatea a lui Traian Basescu se arata ca fostul presedinte si-a turnat colegii si a mentinut legatura cu Securitatea ca persoana de sprijin, pana aproape de caderea regimului. In dosar sunt documente de la SRI si MApN.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News