Tariceanu: Basescu s-a sustras Justitiei prin metode oculte. Vor mai urma dezvaluiri

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 08:59
5711 citiri
Tariceanu: Basescu s-a sustras Justitiei prin metode oculte. Vor mai urma dezvaluiri

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sustine ca scandalul in care este implicata familia Basescu reprezinta doar inceputul unei lungi serii de dezvaluri.

Tariceanu apreciaza, intr-un comunicat de presa, ca seful statului s-a sustras pana acum din fata Justitiei "prin metode oculte".

"Cred ca ceea ce vedem azi ca se intampla cu familia Basescu este doar varful aisbergului. Presedintele Basescu a reusit pana azi, prin metode oculte, sa se sustraga judecatii si sa-i protejeze pe membrii familiei sale de bratul legii.

Cotroceni: Demisia sefului statului ar fi cea mai mare piedica pusa justitiei

Nu vreau sa enumar aici intreaga cazuistica cu iz penal in care au fost implicati domnia sa, membrii familiei sale si anturajul sau. Probabil, odata cu apropierea incheierii mandatului la Cotroceni, cei care pana azi l-au ajutat de o maniera oculta incep sa-l paraseasca si am convingerea si speranta ca adevarul va iesi la lumina si vom vedea si restul aisbergului", transmite Tariceanu.

In ceea ce priveste o eventuala demisie a lui Traian Basescu, fostul liberal nu crede ca presedintele va renunta la mandat.

Mircea Basescu, scos din DNA pe usa din spate, cu mainile incatusate

"Cat despre ideea demisiei lui Traian Basescu, absolut normala si logica intr-o democratie consolidata, cunoscand bine personajul, nu-mi fac nicio iluzie. El stie bine ca, odata plecat de la 'butoane', avalansa dezvaluirilor si actiunilor Justitiei s-ar accelera mult in ceea ce il priveste. (...)

Personal, astept si alte dezvaluiri si alte actiuni ferme ale Justitiei, cu implicatii mult mai ample in randul clasei politice", a completat Tariceanu.

Mircea Basescu a fost retinut pentru 24 de ore, joi seara, de procurorii DNA, dupa ce a fost audiat in calitate de suspect in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Fratele presedintelui a declarat, joi dimineata, ca a vorbit cu Traian Basescu de cand a inceput scandalul si acesta este foarte suparat, precizand ca el nu a luat niciun ban de la familia lui Bercea Mondialu si nu a incercat sa intervina pentru eliberarea acestuia.

Basescu stia de problema fratelui de anul trecut: Il acuz pentru anturajul in care a intrat

La randul sau, presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca stia de problemele fratelui sau inca de anul trecut, insa a afirmat ca va crede varianta finala a justitiei si nu cea a lui Mircea Basescu, privind scandalul cu familia lui Bercea Mondialu.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Tariceanu reactie scandal Basescu, #Tariceanu metode oculte Basescu, #Mircea Basescu retinut DNA, #MIrcea Basescu Bercea Mondialu , #Mircea Basescu