Stolojan catre Nicolai: Candidam pentru PE, nu pentru carciuma din drum

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 22:06
2975 citiri
Stolojan catre Nicolai: Candidam pentru PE, nu pentru carciuma din drum

Vizibil enervat de atacurile zilnice pe care numarul unu pe lista PNL la europarlamentare, Norica Nicolai, le aduce Monicai Macovei, Theodor Stolojan i-a amintit acesteia ca alegerile sunt pentru Parlamentul European si nu pentru carciuma.

"Are o atitudine fascista. Atat timp cat spune ca o persoana trebuie izolata si indepartata din politica, se referea la domnul Adrian Severin, pentru ca are o parere diferita de a ei, inseamna comunism, inseamna fascism. Monica Macovei nu are ce cauta pe listele PD-L. In afara de domnul Stolojan, celelalalte trei persoane nu au de-a face cu PD-L", a criticat Nicolai, miercuri, la "Sinteza Zilei", difuzata de Antena 3.

Atitudinea liberalei l-a enervat atat de rau pe Theodor Stolojan, imaginea PD-L la euroalegeri, incat a avertizat ca nu este obligat sa asculte "asa ceva in emisiune": "Candidam pentru PE, nu pentru carciuma din drum".

"Face public afirmatii ca Romania este o tara profund corupta, ca totul este corupt, ca nu avem nevoie de fonduri europene. Asta inseamna sa incluzi Romania intr-un general. Nu asta facem la Bruxelles", a continuat Nicolai.

"Candidam pentru Parlamentul European, nu pentru carciuma din drum", a reluat Stolojan, moment in care Nicolai a amintit ca fostul consilier prezidential, Cristian Preda, eurocandidat din partea PD-L, "spunea ca se discuta ca intr-o carciuma".

Fostii lideri ai Aliantei D.A. au cazut, intr-un final, de acord: "Eu nu vreau sa discut ca intr-o carciuma, Norica Nicolai", "Nici eu, domnule Stolojan".

Macovei, sponsorizata de Mantog?

Tot Theodor Stolojan a fost nevoit sa spele imaginea PD-L si in fata lui Adrian Severin, europarlamentar si candidat PSD la euroalegeri, care a aruncat in aceasta campanie o adevarata bomba: candidatura Monicai Macovei ar fi sponsorizata de Ionel Mantog, pedelist din Gorj cu mai multe dosare la DNA.

"N-avem probe ca sa putem spune asa ceva. Desigur, sunt unii oameni aflati sub cercetari, dar nu putem discuta in termenii astia. In fiecare partid sunt oameni care sunt sub semnul intrebarii, in special de la PSD", a explicat prim-vicepresedintele PD-L, nu fara sa sugereze ca este cel putin anormal ca scoail-democratii sa acuze coruptia din alte partide atata timp cat PSD ii are in ograda pe Adrian Nastase si Miron Mitrea.

In cadrul unei emisiuni a Ziare.com, Monica Macovei a clarificat de ce are o atitudine critica la adresa Romaniei, politica criticata de liberali, prin vocea Noricai Nicolai: "Eu spun adevarul si aici si la Bruxelles. Daca este critic, este pentru ca este singura modalitate de a face ceva ca sa repari ce nu merge. Numai spunand adevarul esti credibil. Vreau fondurile europene pentru ca de asta am si muncit atat de mult pentru a intra in UE in 2007. Voi face presiuni asupra autoritatilor romane sa isi puna la punct mecanismele de verificare".

"Draga Stolo" a fost luat la rost si de Marian Milut, primul pe lista PNTCD la euroalegeri. "Spuneati ca s-au facut investitii. Ca om de afaceri, am participat la 30 de intalniri in ultimele trei luni, in care s-a batut apa in piua", a acuzat Milut. Liderul taranist nu i-a iertat lui Stolojan nici laudele la adresa actualului Guvern: "imprumutul acordat de FMI se datoreaza eficientei si increderii in noul Guvern".

"Acesti bani nici nu au ajuns in Romania si deja s-a cheltuit o parte din ei. Evident, se puteau face alte lucruri mai bune daca exista alt tip de colaborare. Romania este, in acest moment, din punct de vedere guvernamental, intr-o directie gresita", considera Marian Milut.

Presedinte sau premier?

Dupa ce a raspuns sagetilor primite, pe rand, din partea PNL, PSD, si PNTCD, Theodor Stolojan s-a aratat intrigat ca presedintele Crin Antonescu apare in afisele electorale ale PNL impreuna cu cei care candideaza. Cu alte cuvinte, l-a acuzat pe liderul liberal ca ii foloseste pe candidatii la europarlamentare pentru propria campanie pentru prezidentiale.

Intreabarea s-a dovedit a fi, insa, una neinspirata si i-a dat ocazia Noricai Nicolai sa aminteasca de libertatile care ii sunt permise lui Traian Basescu de cand partidul prezidential este la guvernare, iar Emil Boc este, teoretic, premier.

"Spre dosebire de alte partide, unde nu se stie care este presedintele, intreaga echipa intelege sa fie sustinuta de presedintele organizatiei, Crin Antonescu. Participa, ca atare, domnul Antonescu pentru ca este presedinte de partid si astfel sustine candidatii", a lamurit vicepresedintele liberal.

Coruptia si saracia, mana in mana

Tot din cauza pacatelor Monicai Macovei, Theodor Stolojan a fost marginalizat de Norica Nicolai, Adrian Severin si Marian Milut, care au cazut de acord ca nu este momentul sa "ne punem singuri tarana in cap".

"Cine are caracter voteaza in favoarea tarii, cine nu, nu. Nu este posibil sa ai un discurs constant anti-romanesc, ca banii de la Uniunea Europeana se vor duce in buzunarele hotilor. Este o competitie interna intre statele membre ale Uniunii Europene.

Nimeni nu este darnic, mai ales intr-o perioada de criza. Nu putem sa avem un astfel de discurs pentru ca nu ne vor da niciun comisar care sa ruleze bani. 'Daca furati, cum sa va dam un comisar care ruleaza banii?'", a reluat Nicolai, pe un ton ceva mai calm.

La randul lui, Adrian Severin a facut un apel catre candidatii romani la euroalegeri sa lucreze pentru Romania si nu impotriva ei: "Haideti sa nu ne mai punem singuri tarana in cap! Saracia merge mana in mana cu coruptia".

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Nicolai Stolojan alegeri, #Macovei fascism carciuma , #stiri Traian Basescu