Stie Traian Basescu ca statul american e spagar? (Opinii)

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 16:07
1707 citiri
Stie Traian Basescu ca statul american e spagar? (Opinii)

Traian Basescu isi definitiveaza pe zi ce trece tactica personala, aplicata de cand a intrat in politica: atacul la persoana. De cate ori vine in vreun platou de televiziune, nu conteneste sa fie acid, uneori chiar grobian, la adresa unor personaje politice. Se dezlantuie, ataca furtunos, parca fara nicio logica.

Pe unul il trimitea candva la Zoo, facandu-l "maimutica", iar pe altul il acuza voalat de colaborare cu Securitatea sub numele de cod "Porumbacul". Scormoniti arhivele si va veti da seama despre cine-i vorba.

Nu te poti astepta la Basescu sa vina in fata moderatorului, sa puna pe masa un maldar de hartii si sa discute cu cifre, dovezi sau fapte in fata. Nu, Traian Basescu discuta liber, aruncand cu acuzatii in stanga si-n dreapta, fara ca cineva sa-l intrerupa si sa-i ceara a explica sau a dovedi ceea ce spune. Intrebarile incomode lipsesc cu desavarsire, iar dialogul pare a fi un monolog monoton.

Bunaoara, in urma cu cateva zile Traian Basescu s-a dezlantuit in studiourile unei televiziuni de stiri, iritat, probabil, ca Victor Ponta spusese nu cu multa vreme in urma ca a existat cvorum la referendumul de demitere de anul trecut, conform datelor finale ale recensamantului populatiei. Seara, domnul Basescu a cautat sa-si ia revansa si a trecut la atac.

De la bun inceput, nici nu m-am gandit vreo clipa ca acest "pact de coabitare" va putea functiona intre "o maimutica ce se gudura" si un presedinte extrem de jucator, "care se impedica de sticle pe sub masa". Era imposibil ca "pisoiul" sa ii tina piept unui ditamai seful de stat. Traian Basescu a spus multe, a lovit in multi si pe multi i-a tras de urechi.

Una dintre frazele care m-a derutat nu numai pe mine a fost aceea in care presedintele vorbeste despre "furtul cu legea in mana, care s-a transmis de la Guvernul Nastase la Guvernul Ponta". Asta, dupa ce spusese ca "pentru a-si face intrarea la americani, Adrian Nastase a oferit ditamai contractul companiei Bechtel". E o acuzatie grava, facuta de presedintele Romaniei care trebuia sustinuta de dovezi. Emisiunea s-a terminat, cuvintele lui Basescu au ramas, iar noua ne-au ramas intrebarile.

Oare chiar asa se procedeaza la nivelul cel mai inalt al relatiilor interstatale? Trebuie sa oferi o asa-zisa spaga legala, pentru a te pune bine cu partenerii strategici? Cu alte cuvinte, cu buna stiinta a statului american, Adrian Nastase a oferit un contract barosan companiei Bechtel doar pentru a-i fi deschise usile la Casa Alba?

Adica, statul american a pretins spaga de la Adrian Nastase, care actiona cu legea in mana? Sunt o seama de intrebari care asteapta raspuns, si, care in lipsa unor explicatii, pot primi multe interpretari. Asteptam un semnal de la Cotroceni, macar pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Basescu atac Ponta referendum, #Basescu Nastase contract Bechtel , #presedinte