Starurile, stelele si transeele PD-L (Opinii)

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 23:12
6700 citiri
Starurile, stelele si transeele PD-L (Opinii)
Foto: ionut iancu.ro

Starurile PD-L stau in transee si nu ies in bataia pustilor mediatice. Etalarea piepturilor in fata tirului verbal al maselor ar reprezenta dovada de maxima responsabilitate fata de partid.

Asa se poate rezuma ultima consfatuire in spatele usilor inchise a presedintelui Basescu cu partidul de guvernamant. Din punct de vedere constitutional, Traian Basescu ar trebui sa fie independent din punct de vedere politic.

Atributiile prezidentiale ar trebui sa fie singurele care sa-i guverneze miscarile politice din Romania. Dar ce mai conteaza o incalcare minora a legii fundamentale? Poate spune cineva ca Ion Iliescu nu facea la fel?

De ce s-a suparat domnul Basescu atat de tare pe asa-zisii "grei" ai partidului? Au ei oare responsabilitata de a explica public masurile care depasesc granitele dreptului constitutional?

De ce sa ne dorim sa-l urmarim pe Blaga sau pe Berceanu cum explica pensionarilor militari ratiunile economice pentru care isi pierd un drept patrimonial? Cum sa explici un nonsens decat prin invaluiri a la Gelu Visan? La fel de bine poate s-o faca si acesta, extrem de slavit de sef, fara a ne aduce insa cu picioarele pe domeniul ratiunii.

Domnul presedinte isi arata mahnirea fata de atitudinea catorva membrii de vaza ai PD-L. Insa nu spune niciun cuvant despre artizanii reformelor austere de modernizare a statului.

De cate ori are ocazia, Traian Basescu rosteste sintagma "statul nu mai poate". Corect ar fi, "guvernul nu mai poate" cu un domn Boc care ar trebui sa explice public de ce Executivul sufera de acesta impotenta. Cine ar putea sa explice mai bine, in fata contribuabililor votanti, masurile de reformare pe care Guvernul le pune in practica?

De ce trebuie sa aud la infinit aceleasi rastalmaciri din gura domnului Visan sau a lui Petre Tinel? Suntem obligati sa vizionam, seara de seara, balbaielile unor domni precum Popoviciu sau Gherasim in lipsa actorilor adevarati de pe scena politica a tarii.

Altii sunt oamenii care ar merita sa dea explicatii tarii si nu personaje din plan secund care de-abia pot lega trei cuvinte, confundand "datorita" cu "din cauza". Ei spun ca "datorita celor 20 de ani am ajuns aici". Deci totul a mers perfect in doua decenii.

Insusi Traian Basescu refuza dialogul cu mass-media in afara granitelor televiziunii publice. De la ultima aparitie electorala, in care a fost "zguduit" de imaginile pixelului albastru, domnul presedinte nu a stat de vorba decat cu doamna Rodica Culcer, Radu Moraru sau cu vreun reporter zgribulit de frig asteptand in parcarile unui hypermarket. Dialogul advarat care sa nasca raspunsuri clare, simple si transante a lipsit cu adevarat.

Infinitele monologuri de la televizunea publica, cu povesti despre Felix, Nus si Porumbacu, nu pot fi numite discutii publice sau catalogate drept instrument de informare corecta. Dialogul jurnalistic presupune si intrebari incomode dar la obiect, care sa creeze o adevarata dezbatere tematica. Sa nu-l uitam pe domnul Boc, cel care aproape ca-i dadea ordine in direct lui Radulescu de la TVR care indraznise sa-i gadile putin orgoliul ministerial.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#PDL stele Basescu, #Traian Basescu Berceanu Blaga, #Gelu Visan PDL , #presedinte