Sova: 1 an de la referendumul pentru demiterea lui Basescu - si sarbatoare, si comemorare

Duminica, 28 Iulie 2013, ora 23:14 1461 citiri

Ministrul Marilor Proiecte, Dan Sova, a comentat, duminica, implinirea a unui an de la referendumul pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, sustinand ca aceasta zi ar trebui sa fie prilej de "comemorare a unei democratii ingenunchiate de o decizie judecatoreasca nedreapta, neconstitutionala si nelegala".

"Cred ca 29 iulie este un prilej de sarbatoare si unul de comemorare. Sarbatoare pentru ca un popor intreg i-a spus lui Traian Basescu sa mearga acasa. A fost momentul in care cancelariile europene au tacut. (...) Si un prilej de comemorare pentru ca democratia romaneasca a fost ingenunchiata de o hotarare judecatoreasca nedreapta, neconstitutionala si nelegala", a spus Dan Sova, la Antena 3.

Basescu, intrebat daca va cere cetatenia moldoveneasca: Da, categoric!

Social-democratul a vorbit si despre compromisul USL, acela de a "strange din dinti" si de a se abtine de la a se rafui cu Traian Basescu, totul in numele stabilitatii acestei tari.

Implinirea a unui an de la al doilea referendum pentru demiterea presedintelui a fost "sarbatorit" si de Basescu printr-o baie de multime in judetul Sibiu, la Jina, intr-o zona de munte.

Traian Basescu, baie de multime la un an de la referendum

Seful statului a fost primit cu paine, sare si branza si a vorbit cu localnicii, dandu-le sfaturi despre cum sa-si invete copiii cele 10 porunci. Totodata, Basescu nu a omis si un nou atac la guvern, spunandu-le ciobanilor sa se roage ca Executivul sa nu intervina in problemele lor pentru ca mai rau le va fi.

Mai mult, spre seara, intr-un interviu pentru Romania Libera, Basescu a anuntat ca dupa terminarea mandatului va cere cetatenie moldoveneasca.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com