Sondaj CCSB: Basescu pierde in turul doi in fata lui Geoana sau Oprescu

Vineri, 13 Noiembrie 2009, ora 18:06
7737 citiri
Sondaj CCSB: Basescu pierde in turul doi in fata lui Geoana sau Oprescu
Foto: Romania Libera

Dupa ce saptamana trecuta a aparut primul sondaj realizat de INSOMAR in care Mircea Geoana avea mai multe procente din optiunile de vot ale romanilor decat Traian Basescu, Centrul de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB) a dat publicitatii vineri un sondaj in care actualul sef al statului ar pierde in turul doi atat in fata contracandidatului social-democrat cat si a independentului Sorin Oprescu.

Astfel, conform rezultatelor cercetarii, in primul tur al alegerilor Traian Basescu ar fi votat de 34% din electorat, Mircea Geoana de 31%, Crin Antonescu de 16%, Sorin Oprescu de 10%, Corneliu Vadim Tudor de 4%, Kelemen Hunor de 3%, iar George Becali de 2%.

Daca in turul doi al alegerilor ar ajunge Traian Basescu si Mircea Geoana, primul ar obtine 48% din voturi, in timp ce liderul PSD ar fi votat de catre 52% dintre alegatori.

In cazul unei confruntari Traian Basescu - Sorin Oprescu, actualul sef al statului ar obtine 49%, fiind astfel devansat de Sorin Oprescu, care ar fi sustinut de 51% dintre subiectii sondajului.

In varianta in care turul al doilea ar ajunge Traian Basescu si Crin Antonescu, ambii candidati ar obtine 50%.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 33% din respondenti au precizat ca ar vota Alianta PSD+PC, 32% ar opta pentru PD-L, 17% pentru PNL, 7% pentru PRM, 6% pentru UDMR, 4% pentru PNG.

Topul notorietatii

Cele mai de notorietate persoane din politica romaneasca sunt Ion Iliescu, Adrian Nastase - ambii cunoscutii in proportie de 99% de populatia tarii - urmati de Traian Basescu, Corneliu Vadim Tudor, Calin Popescu Tariceanu, Emil Boc, Mircea Geoana, cunoscutii de 98% dintre romani, mai arata acelasi sondaj.

Peste 90% dintre repondenti au declarat ca au auzit de politicieni ca George Becali, Crin Antonescu, Elena Udrea, Sorin Oprescu, Mugur Isarescu, iar peste 80% dintre acestia ii cunosc pe Ludovic Orban, Vasile Blaga, Radu Mazare, Liviu Negoita, Klaus Iohannis. 75% dintre romani au auzit de primul premier desemnat Lucian Croitoru, 67% de Dan Nica si 64% de candidatul UDMR la presedintie Kelemen Hunor.

In privinta increderii in personalitati politice - 33% dintre repondenti spun ca au incredere in presedintele Traian Basescu si in candidatul PSD la functia de sef al statului - Mircea Geoana. Mugur Isarescu, Crin Antonescu si Sorin Oprescu impart increderea a 29% dintre romani, iar Klaus Iohannis, primarul Sibiului, este creditat de 23% dintre acestia.

George Becali se bucura de increderea a 20% dintre cetatenii chestionati, Emil Boc si C.V.Tudor de 19%, Ion Iliescu - 18%, Calin Popescu Tariceanu -14%, Vasile Blaga - 13%, Liviu Negoita si Adrian Nastase - 12%, Radu Mazare si Elena Udrea - 10%. Totodata, Ludovic Orban se bucura de increderea a 9% dintre cetateni, Lucian Croitoru si Dan Nica - de 8% si Kelemen Hunor este creditat de 7% dintre repondenti.

A.S.

Vezi sondajul in format PDF sub Foto

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sondaj CCSB prezidentiale, #sondaj CCSB noiembrie 2009, #sondaje alegeri prezidentiale , #Mircea Geoana