Si tacerea e un raspuns (Opinii)

Luni, 27 August 2012, ora 21:54
4836 citiri
Si tacerea e un raspuns (Opinii)

Traian Basescu, dupa ce i-a ciuruit, din nou, pe romani prin controversata decizie de invalidare a referendumului de catre temuta CCR, a intrat intr-un con de tacere. De ce tace Basescu?

Traian Basescu cu o parte a angajatilor institutiilor centrale ale statului au reusit sa impuna o strategie, cel putin surprinzatoare pentru liderii USL-ului, cu ajutorul careia au iesit victoriosi in lupta pentru ca presedintele suspendat sa nu fie demis.

Este vorba despre boicotarea alegerilor privind referendumul de demitere a lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei, o metoda de implicare in alegeri, la limita legii, unica si fara importanta, la prima vedere, dar care a provocat furie, indignare si frustrare liderilor USL-ului, Victor Ponta si Crin Antonescu, atat la anuntarea rezultatelor alegerilor din 29 iulie, cat si la anuntarea deciziei CCR.

Pe de o parte, se pare ca bucuria lui Traian Basescu si a sustinatorilor acestora a fost de scurta durata, avand in vedere faptul ca popularitatea acestuia a scazut la zece procente, iar 7,4 milioane de voturi au fost pentru demitere. Ei se amagesc cu gandul ca celor noua sute de mii de votanti impotriva demiterii li se pot alatura si circa 11 milioane de cetateni care nu au fost la vot si conform teoriei lor ar fi votat in favoarea presedintelui suspendat. Or nimeni nu poate stii cum ar fi votat cele 11 milioane de cetateni cu drept de vot.

Pe de alta parte, furia si mahnirea uselistilor a fost mult mai mare din cauza faptului ca un judecator din CCR, de orientare pesedista, a trecut, in ultimul moment, in tabara opozantilor, spulberand, astfel si ultima speranta a acestora. Apoi, cu ce motivatii ar fi putut veni liderii USL-ului in fata celor 7,4 milioane de cetateni care i-au sustinut si care si-au pus toata increderea in programul politic al acestora?

In alta ordine de idei, cei 7,4 milioane de sustinatori ai demiterii lui Traian Basescu s-au impartit, cel putin, in doua tabere: una care se considera tradata in increderea acordata liderilor USL, dezamagita si pacalita de acestia, cealalta care ramane fidela programului politic al USL-ului si care anunta ca va lupta in continuare, prin forma protestelor care vor fi organizate in intreaga tara, pana la obtinerea dreptatii, dar si organizarea unui nou referendum de demitere a lui Traian Basescu.

Cu toate acestea, in ultimele trei zile, mass-media a prezentat mai multe cazuri de imoralitate, daca nu, mai mult, in randul judecatorilor de la CCR, fara ca nimeni sa nu intervina, sa ia atitudine si sa spuna daca lucrurile spuse sunt sau nu adevarate.

Probabil ca si tacerea este un raspuns. Mai mult, ne obisnuiseram cu interventiile "diplomate" ale lui Traian Basescu, cu spontaneitatea si trimiterile aluzive ale acestuia la adresa unuia sau a altuia dintre adversarii sai politici.

Cel putin, mass-media, daca nu si multi admiratori ai presedintelui suspendat ii simt lipsa interventiilor sale presarate cu sare si piper. De ce se ascunde de mass-media Traian Basescu? Unii, mai rautaciosi, spun ca ar fi plecat la CE sa faca cinste pentru ajutorul acordat, altii ca ar fi la o manastire sa se roage pentru dusmanii politici si pentru binele tarii. Sunt si unii optimisti care cred ca Traian Basescu ar fi la Constanta, pe Bricul "Mircea", unde ar lucra de zor la redactarea demisiei din functia de presedinte, conform intelegerii cu partea americana.

Pana la urma si tacerea poate fi un raspuns, nu-i asa?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Traian Basescu tacere referendum, #decizie CCR referendum Basescu, #reactie Basescu referendum CCR , #referendum demitere