Editorial: Scuipati-l afara pe Basescu!

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 08:39
6991 citiri
Editorial: Scuipati-l afara pe Basescu!

Crin Antonescu si Victor Ponta continua sa ramana in atentia opiniei publice sub forma de analisti-comentatori cu o unica obsesie: Traian Basescu.

Incercarea lor de-a demoniza are la baza un calcul electoral care poate fi inteles pana la un punct, dar in Romania nu traiesc numai idioti. Ci si persoane care apreciaza prestatia presedintelui drept catastrofala si cer de la Opozitie responsabilitate si proiecte, nu o demonstratie a aplecarii spre cotonogeala.

Fara indoiala ca masuri ca obligarea pensionarilor cu venit de peste 740 de lei sa contribuie la asigurarile de sanatate si taierea indemnizatiei insotitorilor pentru persoane cu handicap reprezinta o dovada a ipocriziei criminale a Puterii. Cel putin atata vreme cat pe un culoar invoca necesitatea reducerii deficitului si cer intelegere, iar pe alt culoar, lucrarile de investitii incredintate pe baze clientelare se scumpesc in baza legii care permite acte aditionale in acest sens. Si intr-o parte, si in cealalta, sunt bani publici, doar ca austeritatea nu se imparte in egala masura la toti, daca avem tupeul sa vorbim de solidaritate nationala pentru a depasi criza.

Doar ca acest tip de constatare este accesibila unui jurnalist, si de la niste domni care pretind ca mor de grija tarii lor am pretentii mai mari. Presa trebuie sa semnaleze, sa propuna dezbateri, sa vegheze pentru ca Puterea sa nu-si permita derapaje de natura sa pericliteze democratia, dar solutiile nu sunt treaba ei. Aici intervin politicienii. Ei vor sa inlature Puterea si sa devina premieri si presedinti, nu jurnalistii. Tot ce putem noi sa constatam este existenta sau nu a alternativei.

Si in ciuda exercitiului de cantarire, care ajunge la aceeasi concluzie indiferent de simpatia politica a jurnalistului, si anume ca Opozitia se limiteaza la a critica, liderii acesteia au alta agenda: scuipati-l afara pe Basescu!

De acord, cu un adaos: scuipati-l afara din gura! As putea si eu sa afirm, ca presedintele PNL, vazand ca nivelul de trai se prabuseste sub cele mai pesimiste prognoze si amintindu-mi ca startul pentru taieri de salarii, pensii si prestatii sociale a fost dat in 6 mai de seful statului, ca pentru a inlatura Guvernul, "solutia globala este suspendarea lui Basescu".

"Vorbim de o taiere care nu mai are scuza sau argumentul ca ar tine de o austeritate necesara, de o redimensionare a statului, nu mai tine de vreo comparatie cu alte state europene", mai spune seful liberal. Zau? Pai si atunci toate miscarile sociale din restul Europei, si nu vorbesc despre tari comparabile cu Romania, ci de fanioane ale UE, denota tot o proasta guvernare? Si aia sunt incompetenti, sau e bratul lung al lui Traian Basescu?

La mai bine de sase luni scurse din momentul tavalugului reducerii deficitului, Crin Antonescu se afla tot in preajma lui "sa facem totul!" Plus sagetile catre PSD, ca altfel, muschiul nu e destul de erect: "Trebuie sa ne pregatim de acum cu o formula alternativa. Dar e dificil sa construiesti planuri atat de serioase cu un partid care are doi lideri care se parasc-domnul Ponta si domnul Geoana".

Domnule Crin Antonescu, chiar numai de atat sunteti in stare?

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Ponta Atonescu Basescu , #Crin Antonescu
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Chiar daca Ponta si Antonescu au dreptate din anumite puncte de vedere ei nu sunt credibili din simplu motiv ca