Scandalul dezinfectantilor: Basescu: Spitalul SRI folosea produse Hexi Pharma. Si la ei erau diluate?

Joi, 12 Mai 2016, ora 21:49
3478 citiri
Scandalul dezinfectantilor: Basescu: Spitalul SRI folosea produse Hexi Pharma. Si la ei erau diluate?
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu vorbeste despre scandalul dezinfectantilor Hexi Pharma diluati, precizand ca "fraudarea dezinfectantilor din spitale a ucis oameni".

"Hexi Pharma aprovizioneaza, de ani buni, sistemul sanitar si scolile din Romania cu substante dezinfectante, devenind astfel cel mai mare furnizor de dezinfectanti din Romania. Hexi Pharma aprovizioneaza, tot de ani buni, si Spitalul SRI (63 de contracte cu incredintare directa in ultimii 2 ani).

Firma franceza ANIOS a facut in 2012 analiza substantelor Hexi Pharma si a constatat ca acestea sunt falsificate. SRI sustine ca a trimis 100 de informari catre factorii de decizie ca Hexi Pharma falsifica substantele dezinfectante vandute spitalelor si scolilor", scrie pe Facebook Traian Basescu.

Basescu cere desecretizarea informarilor SRI despre dezinfectanti

Acesta adreseaza mai multe intrebari, notand, printre altele, ca la el nu a ajuns niciuna dintre informarile SRI cu privire la dezinfectanti. In plus, se intreaba daca Hexi Pharma figureaza printre aceste informari si de ce inclusiv spitalul SRI s-a aprovizionat cu acesti dezinfectanti.

"Ma intreb:

- Macar una dintre acestea a trimis-o la Parchet? (la mine nu a ajuns nici una)

- Exista macar o singura informare care pomeneste numele Hexi Pharma ca falsificatoare a dezinfectantilor?

- De ce Spitalul SRI s-a aprovizionat cu dezinfectanti de la Hexi Pharma daca stiau ca acestia sunt apa chioara (falsificati)?

- Cum de nu a aflat SRI-ul ca cea mai mare firma de dezinfectanti din lume, ANIOS, a facut in Franta acum patru ani analiza produselor Hexi Pharma si a constatat ca sunt falsificate?

- Substantele furnizate Spitalului SRI de catre Hexi Pharma erau diluate ca pentru tot poporul sau pentru ei era comanda speciala, cu respectarea retetei?", intreaba Traian Basescu.

Basescu are dubii ca SRI spune adevarul despre dezinfectanti. Cine a masluit dosarele?

Nu in ultimul rand, acesta sustine ca, "din cauza infectiilor din spitale, au murit cu zile zeci de mii de oameni in ultimii ani, iar sanatatea publica este o problema de siguranta nationala".

Basescu: Infectiile din spitale, intr-un raport din 2008 al comisiei prezidentiale (Video)

Fostul presedinte Traian Basescu a vorbit si joi seara despre scandalul dezinfectantilor, precizand ca infectiile din spitale au fost semnalate si intr-un raport al comisiei prezidentiale, din anul 2008.

"In 2008, s-a terminat raportul unei comisii prezidentiale pentru diagnosticarea sistemului de sanatate. Deci, din 2008, la pagina 34 a acestui raport se vorbea despre infectiile nosocomiale care revin in spitalele noastre", a spus Basescu, la Digi 24. Luni, fostul sef al statului a cerut desecretizarea informarilor SRI despre dezinfectanti.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Traian Basescu intrebari dezinfectanti, #Basescu informari SRI dezinfectanti, #scandal dezinfectanti SRI, #Basescu Hexi Pharma dezinfectanti , #presedinte