Romanii nu-si dau seama, dar USL conduce Romania (Opinii)

Duminica, 04 Martie 2012, ora 19:12
7672 citiri
Romanii nu-si dau seama, dar USL conduce Romania (Opinii)
Foto: Arhiva

In acest moment, PDL pare a nu mai fi considerat o forta politica de prim rang, un partid de prima mana, capabil sa aduca in fruntea tarii oameni profesionisti cu o imagine publica impecabila.

Pana si presedintele Basescu, cel care a cautat mereu sa nu lase in afara guvernarii partidul sau de suflet, da semne ca nu mai mizeaza pe democrat-liberalii care l-au adus in functia de sef al statului.

Recenta numire a lui Teodor Melesscanu in fruntea SIE nu demonstreaza decat imposibilitatea lui Traian Basescu de a gasi persoana potrivita pentru o asemenea functie in randul unui partid macinat de cazuri scandaloase de coruptie sau conflicte interne, care au reusit sa erodeze iremediabil increderea electoratului in formatiunea condusa de Emil Boc.

Cum sa mai ai incredere intr-un partid care clameaza nevoia de austeritate si curatenie in randul revolutionarilor, dar se demonstreaza ca un demnitar al formatiunii, secretarul de stat Costin, isi lucra pe la spate colegii de partid, incarcand artificial sistemul cu revolutionari inventati si doar de el stiuti.

Dupa parerea mea, este falsa teoria conform careia Melescanu ar fi fost numit in fruntea SIE pentru a tulbura apele in USL si pentru a-i vaduvi pe acestia de inca un vot in Senat. Nu te mai poti gandi la un vot in minus sau in plus, cand deja Parlamentul Romaniei a devenit locul in care traseismul, care schimba majoritati, este ridicat la rang de virtute.

Basescu nu s-a gandit, probabil, la nevoia de a ciunti voturile USL din Parlament. A preferat un om cu o larga experienta politica, un personaj caruia in perioada postdecembrista nu i s-au alipit etichete legate de coruptie sau scandaluri mediatice grave.

Traian Basescu a preferat un tip care a reprezentat Romania la cel mai inalt nivel, atat din pozitia de ministru al Apararii, cat si din cea de interimar la Justitie. Un ins care s-a tinut departe de mahalaua politica, un tip cu discurs echilibrat, membru marcant al PNL.

De ce nu a putut gasi presedintele Basescu un astfel de profesionist in randurile PDL, formatiunea faurita dupa asemnarea sa si care ar trebui sa-i multumeasca exclusiv presedintelui pentru privilegiul de a fi condus tara? Ma gandesc ca pana si Basescu s-o fi saturat s-o incaseze din cauza unor "branconaje" pedeliste. Sau poate nu mai doreste sa vada un alt demnitar care iese in fata multimii si asteapta ca discursul sa-i fie suflat de un banal secretar de stat, aflat in planul secund al manifestarii publice.

De fapt, PDL a avut existenta guvernamentala numai si numai datorita nazuintelor catre puterea absoluta, manifestate de presedintele Basescu. Totodata, PDL s-a lafait in scaunele din Palatul Victoria si multumita unor penelisti, pesedisti sau pecisti de frunte, care au lasat balta dorintele alegatorilor, si-au abandonat propriile partide pentru a da o mana de ajutor in cladirea unei false stabilitati politice.

In acest moment, institutii cheie ale statului si cateva ministere sunt conduse de oameni veniti din alte partide, prezentate ca fiind ostile PDL si stabilitatii politice a tarii.

Auzim, tot mai des, sintagma folosita de nucleul dur al alegatorilor PDL: "sa nu vina USL la putere ca-i de rau". In regula, sa nu vina, dar tara este condusa in aceasta perioada partial de USL. Actualul guvern se sprijina pe majoritatea parlamentara sau din teritoriu, creata de fosti membri cotizanti ai PSD, PNL sau PC. Mihai Razvan Ungureanu se afla acum in fruntea Executivului si datoirta voturilor lui Micky Spaga sau sustinerii din teritoriu acordate de Culita Tarata sau celebrul "Stefan Pinalty", cunoscuti pentru afacerile "curate" din timpul guvernarii Nastase sau Tarciceanu.

Sa mai amintim ca, momentan, PDL se bazeaza pe Neculai Ontanu si Piedone, fosti soldati ai PSD respectiv Motanului Felix, in incercarea de a acapara doua primarii bucurestene de sector.

Sa nu omitem nici faptul ca PDL nu a fost in stare sa ofere tarii nici macar un alt premier, dupa plecarea lui Boc, presedintele Basescu fiind nevoit sa aduca in fata un nume de independent care, candva, a cochetat cu liberalii lui Tariceanu. Este de mentionat ca pana si Gigi Becali, care declara candva ca, atunci cand apare Basescu la televizor, el arunca flegme pe ecranul monitorului tv, a ajuns sa fie o tinta pentru PDL, care a trimis-o pe Elena Udrea in vizita la Palat. Lipsa crasa de personal calificat la democrat-liberali.

Trebuie amintit ca si la SRI regasim numele unui George Maior, membru autosuspendat din PSD sau la Justitie unde dam peste un fost membru al Cabinetului Tariceanu, Catalin Predoiu. Sa nu ne mai miram, deci, si nici sa nu avem teama ca USL va veni la putere, iar tara va cadea in haos.

USL este acum la putere, intr-un fel sau altul, Basescu stie acest lucru, dar are cu totul alt discurs public atunci cand vine vorba de Opozitie. Vorbeste de USL ca-i un conglomerat imatur si fara vlaga, dar nu ezita sa "fure" din personalul "uslasilor".

Pana la proba contrarie, impresia generala este ca PDL a fost trecut in planul secund al politicii de stat inca de pe acum, poate si pentru se putea obisnui cu locurile din spate, rezervate Opozitiei.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Melescanu SIE, #Basescu Melescanu SIE, #PDL UNPR PSD , #PDL