Represiunea impotriva milioanelor care inca nu au votat (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 11 Septembrie 2012, ora 15:47
9523 citiri
Represiunea impotriva milioanelor care inca nu au votat (Opinii)

Traian Basescu are o singura mare problema. S-a intors la Cotroceni, dupa cum singur a spus, la masa verde, in urma unei decizii a sase oameni din tara si presiunilor facute de alti doi-trei din afara.

A ales, deci, sa se intoarca impotriva celor 7,4 milioane de romani care l-au trimis acasa. Dar aici sa ne oprim pentru un moment, pentru ca de acum incepe si problema noastra, a tuturor celor care fie au votat, fie asteapta sa isi exprime dreptul.

Apropierea alegerilor si sansele foarte mari de a incasa si mai multe milioane de voturi impotriva dau frisoane atat lui Traian Basescu, dar mai ales PDL si celorlalte forte ce orbiteaza in jurul dreptei presedintelui. Iar singura sansa de a scapa de blestemul presiunii uriase a celor 7,4 milioane de voturi esuate este sa se demonstreze ca, paradoxal, ele nu exista in realitate si sunt opera fraudei colosale faptuita de USL.

Spera ei ca, facand asta, restul celor care inca NU au votat la referendum vor intelege de aici ca nu exista niciun motiv pentru care sa votezi impotriva PDL sau oricarei alte formatiuni lipite de masa verde a lui Traian Basescu.

Cum demonstrezi ca in realitate nu au existat nici pe departe 7,4 milioane de romani care au votat impotriva lui Traian Basescu? De cateva zile a inteles oricine urmareste atent viata politica si sociala din Romania. In prima faza iese un mare politician precum Videanu la rampa si dezvaluie ca sursele lui, evident de maxima incredere, ii spun ca exista peste 1,5 milioane de voturi furate la referendumul din 29 iulie. Bun. Primul pas.

Urmeaza apoi cativa comentaci de partid prin subsolul articolelor de presa sa duca vorba stapanului mai departe. Pasul doi.

Apoi, duminica iese la televizor domnul Daniel Morar, seful DNA, si demonstreaza "stiintific" sute si mii de voturi fraudate si furate, evident din nou, doar intr-un singur sens. Nici macar unul impiedicat sau intors din drum dinspre tabara lui Traian Basescu, acolo salasluiesc doar ingeri, ci toate furturile provin doar din tabara mafiotilor din USL.

Si asa, din mai nimic, se naste si apoi se propaga prin presa de amatori sau profesionisti ai propagandei ideea ca s-au furat milioane de voturi, cand nici macar Daniel Morar in plin exericitiu de manipulare nu a putut aduce dovezi decat, cel mult, pentru cateva mii de voturi fraudate.

Spunea la Realitatea Tv domnul Morar ca e imposibil fizic faptul ca in 3 ore sa voteze 400 de romani la referendum. Dar poate credeti ca poate explica miracolul de la ambasada din Paris, din 2009, de la al doilea tur al prezidentialelor, cand in trei ore au votat peste 800 de persoane!? Nici pomeneala.

Intrebat de moderator de ce nu ancheteaza si alegerile din 2009 de la Paris, cu voturile care l-au facut pe Traian Basescu presedinte pentru a doua oara, in ciuda rezultatului din tara, Daniel Morar a spus scurt si intimidat ca DNA nu are competente sa ancheteze astfel de fraude precum cele de la Amabasada Romaniei de la Paris. Doar pe cele de la Cucuietii din deal, unde se pot corobora mai multe persoane care au actionat concertat...

Sa ne amintim, totusi, ca in 2009 la Paris, in parohia domnului Baconschi, au votat in 14 ore peste 3.700 de persoane, toate fiind obligate sa petreaca un timp mult mai mare decat cele din tara, intrucat aveau de completat datele pe listele suplimentare, datele din pasaport si o declaratie pe propria raspundere.

Insa, evident, persoanele de la Ambasada din Paris cu Baconschi in frunte sunt dincolo de orice suspiciune ca s-ar fi putut organiza intr-un grup infractional. Doar USL e capabil de asa ceva, in tara.

Evident, prima concluzie pe care aparatul de propaganda al presedintelui trebuie sa aiba grija sa o propage in urma manipularilor aruncate pe piata este ca USL e un grup infractional de care trebuie sa ne temem pentru ca nu se bazeaza decat pe furt si incalcarea legii. In timp ce toti oamenii presedintelui sunt maicute care nu gresesc nici macar cu gandul.

Atata timp cat nu vom vedea un lot de cel putin cateva zeci de persoane arestate, judecate si apoi condamnate pe baza unor dovezi irefutabile pentru fraudarea celor 1,5 - 2,5 milioane de voturi de la referendum, pentru ca doar un astfel de grup ar fi putut pune la cale o frauda de asemenea proportii, cred ca toate concluziile trebuie trase mai degraba in ambele sensuri.

Altfel, intreaga operatiune declansata de inchizitorii "loviturii de stat" si dusa mai departe de procurorii "marii fraude" nu are decat rostul de a speria si schimba parerea celorlalte milioane care inca NU au votat.

Ma tem insa ca efectul obtinut prin astfel de practici va fi exact contrariul. Cei care au votat DA pentru demiterea lui Traian Basescu vor deveni si mai furiosi si mai frustrati, iar ceilalti vor deveni intr-atat de scarbiti incat e posibil sa voteze oricum numai cu arhanghelii statului de drept al lui Basescu si Morar nu!

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#dosar anchete referendum 2012, #Traian Basescu presedinte, #DNA Daniel Morar frauda referendum , #referendum demitere