Referendum 2012: 70.000 de turisti au luat cu asalt judetul Olt, prezente de 200% (Video)

Joi, 02 August 2012, ora 15:08
3184 citiri
Referendum 2012: 70.000 de turisti au luat cu asalt judetul Olt, prezente de 200% (Video)
Foto: Gazeta Noua

70.000 de turisti au luat cu asalt judetul Olt in ziua referendumului, 29 iulie. Datele oficiale arata ca au existat sate cu prezente de peste 200%, desi singurele obiective turistice din apropiere erau caminele culturale.

Cel mai elocvent caz este al comunei Colonesti (Olt), condusa de primarul PSD Valerica Mircea Stan. Edilul este fiul deputatului PSD Nicolae Stan, poreclit de sateni Bula. Localitatea nu are nicio atractie turistica, manastire sau sit istoric, scrie Evenimentul Zilei.

Cu toate ca numarul total al satenilor cu drept de vot este de 1.508, la referendumul de duminica, in cele patru sectii au votat 2.779 de cetateni. Sectia principala din comuna avea pe lista 678 de inscrisi, dar aici au votat 1.140 de oameni.

Judetul Olt, condus de Paul Stanescu (PSD), a fost, cu 74%, pe locul intai in topul prezentei la urne. Alte 18 comune din judet au raportat o prezenta de peste 100%.

Situatii similare au fost inregistrate si in celelalte judete cu prezenta de circa 70% la vot, Teleorman si Mehedinti.

Liderul PDL Vasile Blaga a anuntat marti ca partidul sau va verifica toate datele, iar cei care se fac vinovati de vot multiplu vor plati, conform legii.

"Nu vrem raul nimanui, mai ales ca e vorba de oameni simpli, in cea mai mare parte, dar, din pacate, unii dintre ei vor plati greselile celor care i-au indemnat sa faca nereguli. Asta e viata!", a declarat acesta.

Blaga: USL sa puna capat acestui spectacol trist, au pierdut deja 15% dupa locale (Video)

Liderul PDL s-a referit explicit la judetul Olt. "Au foarte multe lucruri frumoase in localitatile respective si lumea a dorit sa le vada chiar in 29 iulie", a comentat malitios Vasile Blaga, precizand si ca duminica "a fost o dragoste de turism electoral in Olt".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#prezenta referendum Olt, #turism electoral referendum Olt, #vot multiplu referendum Olt , #referendum demitere