Reactii politice la atacurile lui Basescu

Duminica, 11 Mai 2008, ora 20:30
3900 citiri
Reactii politice la atacurile lui Basescu

Dupa ce presedintele Traian Basescu a atacat, dupa o intalnire la restaurant cu liderii PD-L, toti contracandidatii lui Vasile Blaga, liderii politici nu au intarziat sa-i raspunda sefului statului, contactati de Realitatea Tv.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a sutinut, duminica, faptul ca Partidul Social Democrat "nu are blat cu nimeni" si a afirmat ca daca cineva din PSD face blat trebuie sa plece din partid.

"Nu avem niciun blat cu nimeni. Daca cineva de la PSD are blat, e problema lui, il transferam imediat la PD-L", a afirmat Vanghelie, intr-o conferinta de presa.

Liderul PSD a mai spus ca Sorin Oprescu nu are nicio sansa sa castige voturile bucurestenilor.

"Bucurestenii nu cred ca pot vota un primar care sa nu aiba in spate o putere, un partid si un consiliu general", a mai spus Vanghelie. Liderul PSD l-a acuzat pe Sorin Oprescu ca este comunist si i-a transmis ca nu poate conduce Bucurestiul de la Sala Palatului "ca in urma cu 10-15 ani, ca pe vremea raposatului".

"Poate Sorin Oprescu isi aduce aminte de perioada cand batea din palme la Partidul Comunist. Bucurestiul nu poate fi condus prin a aduce oameni la sala Palatului", a mai comentat Vanghelie.

In ceea ce priveste prima saptamana de campanie electorala, liderul PSD a spus ca a fost doar "incalzirea".

"Campania lui Diaconescu e exact ca a tuturor candidatilor, a fost incalzirea", a comentat Marian Vanghelie. El a mai spus ca nu a avut inca adversar pe masura in acesta campanie si asteapta saptamaniile urmatoare pentru a "se incalzi mai tare cu liberalii si democrat-liberalii". "Nici macar eu nu am avut cui sa-i rup gatul, ca nu am prins inca pe nimeni", a conchis Vanghelie.

Liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a sustinut si ca presedintele Basescu face campanie mascata in favoarea PD-L, disperat din cauza faptului ca Vasile Blaga se afla pe ultimul loc in toate sondajele de opinie.

Si candidatul PNTCD la primaria Capitalei, Aurelian Pavelescu, l-a acuzat pe seful statului ca minte cu nerusinare si i-a amintit ca l-a ales sa-l reprezinte ca avocat atunci cand era urmarit de DNA in dosarul Flota.

"Presedintele a spus niste lucruri inacceptabile. Eu sunt avocat mic, atat de mic incat Traian Basescu m-a ales avocat in dosarul Flota. Atunci nu eram un avocat mic, eram un avocat mare cand Traian Basescu era urmarit de DNA si imi cersea consultanta in penal. I-am acordat-o cu buna credinta si aceste obraznicii nu le accept fie ca vin de la o persoana simpla, fie de la seful statului", a comentat Pavelescu.

Pavelescu a mai spus ca Basescu "minte cu nerusinare" atunci cand il acuza de blat.

"N-am negociat nimic cu Cristian Diaconescu. As dori sa-mi demonstreze orice negociere pe care as fi facut-o cu Cristian Diaconescu", a sustinut candidatul PNTCD.

El l-a acuzat pe Traian Basescu ca este responsabil pentru dezastrul din Bucuresti, impreuna cu Partidul Democrat.

"Traian Basescu este evident disperat pentru ca daca pierde franele de la Bucuresti pierde sponsorii de partid si se bate inclusiv la restaurante pentru Partidul Democrat si pe interlopii pe care i-a facut cu capul mare, dar la propriu. Eu sunt un avocat cu capul mare la figurat", a mai comentat vicepresedintele PNTCD.

Nici candidatul PIN la Primaria Capitalei, Cozmin Gusa, nu s-a lasat asteptat. El a pus atacurile lui Basescu pe seama faptului ca presedintele este disperat intrucat simte ca partidul sau de suflet, PD-L, este pe un trend descendent si Vasile Blaga risca sa piarda Bucurestiul.

"Presedintele Basescu simte ca partidul de suflet al dansului pierde teren si bineinteles ca atunci i-a luat pe sus pe cei trei la un loc, pe Blaga care pierde teren in scorul electoral, pe Videanu care stim ce-a facut in Bucuresti si pe Negoita care sigur i-a fost sprijin in campanie in 2004 si a incercat sa-i prezinte public", a comentat Gusa.

De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
De ce nu au oferit americanii Rusiei toate informațiile despre atacul terorist de la Moscova: ”Kremlinul știa încă din februarie”
Agențiile de informații americane au transmis Rusiei doar o parte din informațiile pe care le aveau despre amenințarea unui atac terorist la Moscova, scrie The New York Times. Motivul a fost...
Ucraina anunță că a doborât 26 de drone rusești. Atacurile Rusiei au ucis cel puţin patru persoane şi au rănit treizeci
Ucraina anunță că a doborât 26 de drone rusești. Atacurile Rusiei au ucis cel puţin patru persoane şi au rănit treizeci
Forţele ucrainene au doborât 26 de drone de atac ruseşti în estul şi sudul ţării în cursul nopţii de miercuri spre joi, a anunţat un înalt oficial al armatei, potrivit AFP. "Inamicul...
#Basescu, #Gusa, #atac, #Vanghelie, #reactii, #PAvelescu , #presedinte