Reactii dure ale lui Antonescu si Ponta la comentariile lui Basescu despre USL

Marti, 08 Februarie 2011, ora 23:06
7499 citiri
Reactii dure ale lui Antonescu si Ponta la comentariile lui Basescu despre USL
Foto: Arhiva

Crin Antonescu, co-presedintele Uniunii Social Liberale, a raspuns, marti seara, comentariilor facute de Traian Basescu, care a declarat la TVR, ca "pentru el Antonescu-Ponta e un cuplu comic, parca sunt doua matriosti".

"Spre deosebire de alte dati nici nu mai doresc sa comentez. Pe mine ma invadeaza o nesfarsita sila, sunt dator, si incerc sa o fac, sa-mi masor cuvinetele, sa ma comport conform cu standardele mele, nu cu cele pe care acest individ le introduce in viata publica romaneasca. Nu putem sa mergem atat de jos, oricum ne-a tras in jos, omul este o cazatura din punct de vedere moral.

Nu am sa raspund la glumele pe masura manelelor cu care a castigat alegerile in Romania. Vreau sa spun ca ceea ce vedem, creatura asta in sensul comportamentului, limbajului si atitudinii, este mai mult decat o persoana. Daca Traian Basescu, nu prima data, nu a doua oara, a 79-a oara cand a facut sau zis lucruri de nepermis ar fi avut, in afara jurnalistilor, o reactie publica masiva, nu s-ar fi ajuns aici. Acum se merge tot mai jos si acest cosmar va continua pana in ziua cand nu se va sti cum a ajuns acolo si toata lumea va vorbi despre Traian Basescu ca despre un monstru individual", a declarat, intr-o interventie la Antena 3, Crin Antonescu.

In ceea ce priveste apelativul "Porumbacu", pe care presedintele il foloseste in continuare pentru Crin Antonescu, liderul PNL sustine ca nu stie cum de s-a ajuns la acesta si a dat asigurari ca nu a colaborat cu Securitatea pentru a avea un nume de cod.

"I-am cerut presedintelui, pentru opinia publica, sa spuna daca a vrut sa glumeasca sau are vreun element ca sa acuze un lider din Opozitie de anumite lucruri. Am propus un termen rezonabil, presedintele nu a spus neavand ce spune si continua.

Daca cineva a avut probleme cu Securitatea, dosarele acelea au alt regim decat sa stea in buzunarul presedintelui. Nu-mi ramane decat sa zic ca nu am nici cel mai mci motiv sa am vreo emotie, oricat si-ar scutura buzunarele, dosarele, serviciile Traian Basescu. Daca vrea sa construiasca ceva, sa-mi spuna cat timp ii ia", a spus Antonescu.

La randul sau, Victor Ponta, liderul PSD, a declarat intr-o interventie in cadrul aceleiasi televiziuni, ca nu are nimic de comentat in ceea ce priveste afirmatiile lui Traian Basescu, insa si-a exprimat regretul ca romanii au fost nevoiti sa vada meciul pe un alt canal din cauza presedintelui.

"Domnului Basescu nu ii transmit nimic. As vrea sa le spun romanilor care atunci cand joaca echipa nationala sunt obisnuiti sa vada meciul ca le cer scuze ca s-a mutat meciul pe alt post", a fost reactia lui Victor Ponta.

Acesta l-a acuzat insa pe seful statului ca vrea sa vanda tara pe bucati. "Romania este intr-o situatie in care se vrea sa se desfiinteze o multume de spitale, in care se vrea sa se vanda ultimele companii, este o tara care se vinde pe bucati, la mezat", a mai spus Ponta.

El a facut apel ca DNA sa nu mai aplice lege doar cand vrea, caci "trebuie sa se aplice si cand e vorba de Anastase sau de Flutur sau de ceilalti". "Nu sunt dispus sa girez politic PD-L. Eu nu particip la aceste jocuri de putere in PD-L", a spus Ponta.

"Vreau sa vad daca de la vamesi se merge mai departe catre sefii de partid si catre minister, daca nu, si actiunea cu vamesii e facuta ca o actiune politica cu mana DNA", a conchis el.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta Antonescu reactii Basescu, #acuzatii Basescu Opozitie , #Crin Antonescu