Reactia lui Traian Basescu dupa condamnarea definitiva a Elenei Udrea

Marti, 05 Iunie 2018, ora 16:50 15554 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu a sustinut, marti, ca Elena Udrea n-a primit nicio geanta cu bani si nu a savarsit niciun abuz in serviciu, deoarece semnatura ei nu apare pe niciun document de achizitii.

El o sfatuieste pe Udrea sa isi puna avocatii sa stranga documentele si sa ceara revizuirea sentintei, anuntand ca a vorbit cu ea la telefon imediat dupa aflarea verdictului, iar starea ei nu este buna.

"Femeia asta n-a primit geanta cu bani si nici n-a facut un abuz in serviciu, atat timp cat n-are o semnatura pe un document de achizitii sau ceva. Cred ca are calea revizurii. Sa isi puna avocatii sa stranga documentele si sa ceara revizuirea sentintei. (...) Cred ca are calea revizurii", a spus Traian Basescu.

Traian Basescu a sustinut ca decizia privind finantarea in cazul Gala Bute a fost luata de Guvern.

"A fost o hotarare a Guvernului, imi pare rau, si eu am vrut sa se faca Gala Bute. (...) A avut avizul ministrului Justitiei. Cred ca este calea revizurii", a explicat acesta.

De asemenea, intrebat daca ii recomanda sa se intoarca in tara, Basescu a spus: "Ii recomand sa se apere. Ce va face decide ea".

Fostul sef al statului a spus ca a vorbit la telefon cu Elena Udrea dupa aflarea sentintei, iar starea acesteia nu este buna. "Nu e buna, stiu asta de la fratele meu cand a fost condamnat", a spus Basescu.

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a pronuntat, marti, sentinta definitiva in dosarul Gala Bute, caz in care Elena Udrea (44 de ani), fost ministru al Dezvoltarii, a contestat o condamnare la 6 ani de inchisoare cu executare, data in prima instanta.

Inalta Curte a decis condamnarea definitiva a Elenei Udrea tot la 6 ani de inchisoare cu executare, iar Rudel Obreja a fost condamnat la 5 ani cu executare. Magistratii au pastrat in cazul celorlati inculpati deciziiile date in faza de fond.

Veronel Dumitrescu, avocatul Elena Udrea, a calificat drept nedreapta, absolut nejustificata si nelegala sentinta instantei supreme.

Citeste si Rudel Obreja se preda la politie: O felicit pe doamna Udrea, ca nu a ajuns la inchisoare

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News