Razboiul epistolar Basescu - Olteanu continua cu scrisoarea a III-a si a IV-a

Miercuri, 25 Iunie 2008, ora 18:05
2268 citiri
Razboiul epistolar Basescu - Olteanu continua cu scrisoarea a III-a si a IV-a

Presedintele Traian Basescu i-a trimis o noua scrisoare, miercuri, presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, acuzandu-l ca nu cunoaste legile, iar liberalul a replicat, la randul sau.

"Constat cu surprindere ca din inalta functie pe care o detineti, va permiteti sa faceti afirmatii false, lipsite de orice temei juridic, dovedind grave carente in ceea ce priveste cunoasterea legilor", se arata in cea de-a treia scrisoare ce a intervenit in corespondenta dintre Presedintie si Camera Deputatilor.

Traian Basescu i-a raspuns astfel lui Bogdan Olteanu, dupa ce presedintele Camerei Deputatilor a reactionat, la randul sau, la o prima scrisoare trimisa de sefului statului in cursul diminetii de miercuri.

Presedintele Traian Basescu ii atrage atentia lui Bogdan Olteanu asupra faptului ca nu a existat niciodata o Comisie Prezidentiala infiintata in baza OUG 95/2007 si ca, mai mult, Legislativul a respins prin legea 78/2008 aceasta ordonanta.

Seful statului precizeaza ca afirmatiile liderului Camerei Deputatilor, potrivit carora presedintele ar fi refuzat sa colaboreze cu "pretinsa Comisie Prezidentiala" infiintata in baza ordonantei guvernamentale 95/2007 sau ar fi incalcat prevederile stabilite de Curtea Constitutionala, se dovedesc a fi doar simple afirmatii mincinoase, nedemne de functia de presedinte a unei camere din Parlament.

"Am rugamintea ca in calitatea dumneavoastra de presedinte al Camerei Deputatilor, sa aveti luari de pozitii publice care sa nu lase sa se inteleaga ca sunteti chiar dumneavoastra avocatul colegilor parlamentari pentru care s-a cerut urmarirea penala", se mai arata in scrisoarea presedintelui.

Seful statului ii atrage atentia presedintelui Camerei Deputatilor ca se poate adresa liderului PD-L, Emil Boc, in ceea ce priveste "frustrarile" pe care le are fata de formatiunea

democrat-liberala.

Replica lui Bogdan Olteanu a venit in scurt timp, ajungandu-se la scrisoarea nr. 4 a dialogului epistolar dintre Presedintie si Camera Deputatilor.

Bogdan Olteanu ii recomanda lui Traian Basescu sa se ocupe de propriile minciuni in loc sa arunce cu noroi. Olteanu a raspuns celei de-a doua scrisori a sefului statului, transmitandu-i ca ar fi indicat sa se preocupe de propriile minciuni, inainte de a arunca cu noroi in ceilalti si acuzandu-l ca nu cunoaste legile.

Olteanu a precizat ca presedintele are obligatia de a aplica legile, "chiar si atunci cand acestea nu-i convin, inclusiv deciziile Curtii Constitutionale."

Presedintele Camerei Deputatilor mai sustine ca, daca este nemultumit de continutul Legii raspunderi ministeriale, presedintele ar trebui sa-l dea afara din PD-L pe Valeriu Stoica, cel sub al carui mandat de ministru al Justitiei a fost promovat proiectul.

Olteanu l-a sfatuit pe Basescu sa verifice inregistrarile de la votul de marti "sau sa citeasca ziarele".

"Si, in general, mi-as dori ca atunci cand este vinovat si cand tovarasii sai sunt vinovati sa inceteze sa arunce cu noroi in ceilalti", a mai afirmat Bogdan Olteanu.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#Traian Basescu, #Bogdan Olteanu, #Parlament, #scrisoare , #presedinte