PSD: Basescu incearca sa deturneze atentia de la scandalul Ridzi si Udrea

Joi, 30 Iulie 2009, ora 18:49
2571 citiri
PSD: Basescu incearca sa deturneze atentia de la scandalul Ridzi si Udrea
Foto: Arhiva

PSD sustine ca prin declaratiile publice pe care le-a sustinut joi, presedintele Traian Basescu a incercat inca o data sa deturneze atentia opiniei publice de la afacerile suspecte derulate de Monica Iacob Ridzi si de Elena Udrea, afaceri care trimit in mod direct spre familia prezidentiala.

"Traian Basescu poarta responsabilitatea morala a deciziilor adoptate la Ministerul Tineretului si la Ministerul Turismului, in dubla sa calitate de mentor si sustinator al ascensiunii politice si guvernamentale a celor doua reprezentante PD-L", se arata intr-un comunicat PSD, remis Ziare.com.

Social-democratii subliniaza faptul ca presedintele devine brusc irascibil atunci cand este vorba de Monica Iacob Ridzi, Elena Udrea sau despre modul in care a fost finantata campania electorala a fiicei sale.

"Traian Basescu devine brusc irascibil si ii ataca pe cei pe care ar trebui sa-i reprezinte: angajati, functionari publici, profesori, judecatori, jurnalisti sau agenti economici. O astfel de atitudine denota iresponsabilitate si cinism din partea celui care ocupa cea mai inalta functie in stat", mai sustin social democratii.

PSD mai crede ca Traian Basescu ar trebuie sa vorbeasca despre reducerea cheltuielilor care se fac la ministerele conduse de protejatele sale si dupa aia sa vorbeasca de reducerea posturilor din sistemul public.

"Daca unul din cinci functionari va pleca acasa doar pentru ca Elena Udrea sa aiba mai multi bani de draperii si concerte, atunci iesirea din criza nu va veni prea curand", se mai arata in comunicat.

Guvernul nu inseamna Elena Udrea

Social democratii mai cred ca joi Traian Basescu a tinut un discurs anti-criza.

"Dar singura criza pe care incearca sa o combata Traian Basescu este criza de imagine in care se afla. Pentru criza economica, Traian Basescu nu are nicio solutie, nicio competenta si, mai grav, nicio preocupare reala. Singura preocupare a sefului statului este legata de propria imagine", mai sustin cei de la PSD.

Social democratii mai spun ca Traian Basescu aduce dezbinare in interiorul societatii si ii invrajbeste pe parinti impotriva profesorilor si pe angajatii din mediul privat impotriva celor de la stat.

"Seful statului are nevoie de un an de zile pentru a se gandi daca va candida sau nu, dar ii sunt suficiente cateva minute sa ceara trimiterea in somaj a sute de mii de oameni. Seful statului nu urmareste reforma educatiei, ci doar invrajbirea unei categorii sociale impotriva alteia. Reforma in educatie nu trebuie facuta pe genunchi, la ordinul unui "presedinte de nota 7" si la sugestiile lui Mircea Miclea, un fost ministru care a patronat nasterea fenomenului "Spiru Haret", se mai arata in comunicat.

"Astfel, afirmatia 'ii mai tin in brate' nu se poate referi la intregul Executiv, ci, cel mult, la anumite persoane deja bine cunoscute publicului larg", se mai arata in comunicat.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#PSD reactie, #discurs Traian Basescu, #probleme imagine, #deturna atentia , #Elena Basescu