PSD cere arestarea sefului de la Evidenta Populatiei Sector 3

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 16:55
6466 citiri
PSD cere arestarea sefului de la Evidenta Populatiei Sector 3
foto: Antena 3

Fostul ministru PSD al Administratiei si Internelor, Dan Nica, a cerut arestarea sefului Biroului de Evidenta a Populatiei din Sectorul 3 al Capitalei, acuzandu-l pe acesta ca ar fi eliberat carti de identitate false cu ajutorul carora au fost fraudate alegerile, in favoarea PD-L.

Totodata, Nica a anuntat ca social-democratii au depus o plangere penala impotriva deputatului PD-L William Branza, pentru constituirea unui grup criminal organizat.

Aceasta decizie vine dupa ce Federatia Asociatiilor Romanilor din Italia a tras un semnal de alarma cu privire la modalitatea in care se pregatea organizarea scrutinului electoral din Italia, respectiv fraudarea acestuia.

"Ce arestarea sefului Biroului de Evidenta Populatiei de la sectorul 3", a declarat Nica, precizand ca la sectorul 3 al Capitalei "cateva mii de carti de identitate au fost eliberate ilegale", iar la aceleasi adrese figurau "zeci si sute de cetateni", majoritatea moldoveni, plecati la munca in strainatate, dar care apar ca ar fi votat la scrutinul de duminica.

136.000 de voturi, castigate de PD-L prin frauda

Liderul PSD a denuntat, marti, mai multe metode prin care ar fost fraudate alegerile prezidentiale in favoarea social-democratilor, una din cele mai importante dintre acestea fiind "votul multiplu organizat pe scara larga in strainatate", cu ajutorul carora Pd-L a castigat peste 136.000 de voturi.

"Prima metoda de fraudare a fost votul in diaspora", a declara Nica, precizand ca PSD detine declaratii ale unor persoane care apar pe listele electorale insa nu au votat.

"10% din voturile exercitate in strainatate sunt voturi multiple", a declarat fostul ministru de Interne, precizand ca aceste nereguli au fost descoperite la verificarea Codului Numeric Personal al persoanelor care apar pe listele electorale.

Basescu vrea sa fie ales si cu votul mortilor

De asemenea, Dan Nica a mai afirmat ca pe langa voturile multiple, au fost inregistrate si voturi ale unor cetateni morti, oferind exemplul fostului secretar de stat, generalulul Ion Marin, decedat in 2006, care apare ca ar fi votat in 2009, potrivit listelor electorale.

O alta metoda de fraudare semnala de PSD este si cea a falsificarii proceselor verbale, Dan Nica precizand ca 35 de astfel de documente au fost falsificate numai in judetul Bistrita-Nasaud, aducand peste 200 de voturi in favoarea lui Traian Basescu.

Nica a mai denuntat si folosirea proceselor verbale completate si semnate in alb si existenta unor CNP-uri false pe listele electorale.

Liderul PSD sustine ca numeroase "voturi valabil exprimate au fost trecute la voturi nule", dand exemplu judetului Vaslui si precizand ca aceste voturi anulate ii apartineau lui Mircea Geoana.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Dan Nica PSD, #arestare sef Birou Evidenta Sector3, #fraudare alegeri PDL , #PDL