Pro Democratia a depus plangere penala privind organizarea unei tombole

Duminica, 29 Iulie 2012, ora 10:00
1397 citiri
Pro Democratia a depus plangere penala privind organizarea unei tombole
Foto: EVZ

Asociatia Pro Democratia (APD) a depus, sambata, o plangere penala cu privire la organizarea unei tombole cu scop electoral in judetul Hunedoara.

Potrivit Romania TV, este vorba despre un ONG care distribuia fluturasi pe care erau scrise mesaje conform carora cei care voteaza pot participa la castigarea unor premii, precum biciclete sau excursii.

"In acest caz este vorba de distribuirea de fluturasi de catre o organizatie neguvernamentala in mai multe localitati din judetul Hunedoara. Materialele includeau un spatiu care ar fi trebuit vizitat de catre alegatori cu stamplia cu mentiunea "votat" pentru a fi inscrisi intr-o tombola din care ar putea catiga premii precum telefoane mobile, biciclete sau excursii", se arata intr-un comunicat al APD.

Asociatia Pro Democratia a pus la dispozitia cetatenilor platforma www.alegericorecte.ro, pentru a raporta nereguli si fraude, dar si pentru a se informa cu privire la modul de desfasurare a referendumului. Tot cu acest scop va functiona si serviciul Telverde, accesibil la numarul de telefon 0800.070.100. Linia telefonica gratuita este pusa la dispozitia cetatenilor in ziua referendumului intre orele 07:00 si 22:00, precum si in ziua premegatoare votului.

MAI: Niciun incident nu a fost sesizat la deschiderea urnelor de votare

Secretarul de stat al MAI, Ioan Nicolae Cabulea, a declarat ca nu s-a inregistat duminica niciun incident electoral de la deschiderea urnelor, aproximativ 33.000 de cadre ale Ministerului de Interne asigurand paza la sectiile de votare.

Oficialul ministerial a spus ca au fost predate pe baza de proces-verbal sectiile de votare presedintilor acestora, iar de la deschiderea lor si pana la ora 8.00 nu a fost inregistrat la nivel national niciun inident electoral.

El a precizat ca paza celor 18.242 de sectii de votare din Romania este asigurata de 33.000 de cadre ale Ministerului Administratiei si Internelor, iar pe litoral si in celelalte zone turistice fortele de ordine au fost suplimentate.

Potrivit secretarului de stat pe probleme de ordine si siguranta publica din MAI, pe parcursul zilei de duminica sunt deschise, intre orele 8.00 si 22.00, toate serviciile de evidenta a persoanei, astfel incat cetatenii sa-si poate ridica sau sa le fie eliberate acte de identitate. Situatia este similara si in ceea ce priveste serviciile de pasapoarte.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Pro Democratia plangere penala tombola, #Pro Democratia plangere penala vot referendum, #referendum demitere Traian Basescu , #referendum demitere