Editorial: Ponta si Antonescu il reinventeaza pe Basescu

Marti, 23 August 2011, ora 16:45
5626 citiri
Editorial: Ponta si Antonescu il reinventeaza pe Basescu
Foto: Evz

Indiferent cata ura a reusit sa-si atraga in aproape doi ani si cate afise cu "scuipati aici" lipesc Crin Antonescu si Victor Ponta pe stalpii de curent si cotetele gainilor, Traian Basescu le face agenda chiar daca doarme, tace, se plimba pe faleza sau se scarpina in cap.

Cum domniile lor nu l-ar putea ignora nici daca ar fi criogenati, la fel procedeaza si televiziunile de stiri. S-au obisnuit unii pe altii ca orice scama isi culege presedintele de pe maieu sa devina automat stire, daramite cand se refera la viata politica! Ocupatia de a-l urmari pe seful statului pentru a-l sanctiona a devenit un viciu si, cum nici moderatorii, nici analistii, si nici adversarii politici nu merg la psiholog, nu au de unde sa afle ca obsesia vine cu teama patologica de perfectionare, deci ajungi sa ratezi tinta.

Sosit in platoul Realitatea Tv pentru a-l pune la punct pe Bogdan Chirieac (altceva nu am priceput) deoarece nu vede cum rezultatele alegerilor de duminica reprezinta o victorie a USL, Crin Antonescu a primit o replica teribila din partea acestuia. Omul i-a spus ca jurnalistii i-au dus dorul toata vara, dar ca, in lipsa port-drapelelor luptei antiportocaliu, au stat ei in reflectoare si au incercat sa rada dezmatul propagandistic al Puterii. Din dragoste pentru democratie, fireste.

Dar presedintele PNL n-a inteles nimic de aici. Si-a continuat tirada impotriva fraudei, impotriva dictaturii lui Traian Basescu, in loc sa gaseasca taria de a se pune cu gura pe treaba si a arata ca Opozitia a priceput ca alegerile de duminica sunt un bobarnac. La care Bogdan Chirieac, siderat, a incercat sa rezolve in minte doua integrale de suprafata, ca sa nu-i spuna invitatului ca intr-o schita a lui I.L. Caragiale: "amice, esti imbecil!"

Cum pe postul public, presedintele tragea din nou semnale, rezolva ecuatii geostrategice si pigmenta spatiul public cu consideratii asupra viitorului politic al USL (esec, neant, gunoi, la revedere), ele nu au putut fi ignorate, si, din nou, s-a schimbat subiectul.

Pe asta se bazeaza si presedintele, devenit obiectul viciului despre care aminteam. Daca, de maine, politicienii Opozitiei si jurnalistii l-ar ignora, ca si cand n-ar exista, si si-ar vedea de construirea unei alternative credibile, nu facute la Casa Pionierilor, PDL ar ramane fara saxofon si ar trebui sa se descurce cu vuvuzelele.

Iar romanii ar afla ca acolo, la televizor, sunt unii care isi sfarama creierii sa le fie lor mai bine, nu pocesc, nu injura, nu scuipa pe jos, ci stau cu picioarele in lighene pentru a descoperi solutia pentru renasterea Romaniei. Care vine, daca mintile se formateaza exclusiv pe cunoastere, expertiza si morala.

Nu pricep un lucru: daca spun toata ziua ca tara s-a saturat de Traian Basescu, si poarta in piept pana si la veceu un fluturas cu cota de incredere la care a ajuns presedintele, de ce se chinuie Crin Antonescu si Victor Ponta sa-l reinventeze?

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Traian Basescu Crin Antonescu, #Traian Basescu Victor Ponta, #Opozitie dictatura Basescu, #alegeri parlamentare , #Crin Antonescu