PNL: Basescu incalca legea folosindu-se de insemnele nationale in campanie

Marti, 17 Iulie 2012, ora 19:221868 citiri
PNL: Basescu incalca legea folosindu-se de insemnele nationale in campanie

PNL il acuza pe presedintele suspendat Traian Basescu ca incalca legea, folosind insemnele nationale in campania sa dinaintea referendumului pentru demitere, din 29 iulie.

In acest sens, liberalii au depus, marti, la Biroul Electoral Central, o sesizare, acuzandu-l pe Traian Basescu de incalcarea legislatiei in vigoare, informeaza Realitatea Tv.

Potrivit PNL, presedintele suspendat foloseste culorile drapelului si stema in campania electorala, cerand totodata incetarea utilizarii acestora, in acest scop, dar si inlaturarea afiselor cu caracter electoral pe care apar drapelul si stema tarii.

Deputatul PNL Alina Gorghiu a fost cea care a facut anuntul, ea afirmand ca sesizarea ar putea fi luata in considerare de BEC cel mai probabil vineri.

Conform parlamentarului liberal, Traian Basescu incalca legea in mod constant de zece zile, de cand a fost suspendat si a inceput oficial campania pentru referendum, prin utilizarea culorilor steagului national si a stemei.

In Romania, legea interzice folosirea simbolurilor nationale in campania electorala.

In plus, Gorghiu a mai precizat ca PNL a cerut BEC si suspendarea de indata a site-ului www.basescupresedinte.ro, dar si obligarea modificarii culorilor utilizate pe site, care sunt aceleasi cu cele ale drapelului national.

Nu in ultimul rand, PNL i-a cerut presedintelui suspendat Traian Basesu sa respecte legea si sa nu astepte decizia BEC, pana cand aceasta institutie se va exprima asupra solicitarii liberalilor.