Pleaca Traian Basescu in Congo? (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 24 Martie 2012, ora 19:35
17080 citiri
Pleaca Traian Basescu in Congo? (Opinii)
Foto: rtv.net

Cazul Boldea face Romania de rusine in lume mai mult decat s-ar fi putut crede ca este posibil.

Tradeaza sistemul ticalosit inca prezent pana la cel mai inalt nivel al statului, incompetenta (am ales din ingaduinta cuvantul) justitiei si exprima fidel cota inspaimantatoare a tupeului si cinismului la care au ajuns unii dintre politicienii nostri.

Pana si presedintele e la un pas de a-si implini una dintre temele propagandistice ale campaniei din 2004 - e pe punctul de a pleca in Congo!

Ce-i drept, de data asta, ne ameninta ca pleaca sa-l caute pe fugarul Mihail Boldea si "in gaura de sarpe" daca va fi nevoie. Presedintele a promis ca se va implica "personal" in aducerea lui Boldea.

Intelegem ca apropierea campaniei electorale il face pe Traian Basescu sa spuna lucruri tot mai trasnite, insa e cel putin ciudat sa spui ca sef al statului ca stii tot ce se poate sti despre deputatul urmarit international, dar cand vine vorva de numele lui sa nu reusesti sa ti-l aduci aminte.

Trecand si peste asta, si peste dorinta presedintelui de a fi in toate si in toti, ar trebui sesizata reactia disproportionata intre cel putin doua cazuri.

De ce nu necesita, de exemplu, Omar Hayssam o asemenea mobilizare la un nivel atat de inalt. Daca pe Mihail Boldea, care este doar acuzat si cercetat pentru inselaciune si trafic de carne vie, presedintele promite sa il caute si in strafundul pamantului, ce eforturi suplimentare este dispus sa faca Traian Basescu pentru a-l prinde si aduce in tara pe Omar Hayssam, care este totusi pana acum inca singurul condamnat definitiv pentru acte de terorism?

Si pentru ca circul in acest caz sa fie total, dupa ce presedintele ne asigura ca justitia romana il va gasi pe deputat oriunde acesta s-ar ascunde, Mihail Boldea suna diversi jurnalisti si intra in direct din nou la televiziuni, ridiculizand parca si mai mult toate autoritatile statului, si declara...orice ii vine si nici nu mai conteaza ce. A spus vrute si nevrute, in general in acelasi ton batjocorit fata de toate institutiile implicate direct sau indirect in cazul sau.

Daca de la presedinte nu mai putem avea cine stie ce asteptari, intrucat campania electorala primeaza si impune doar temele de un populism maxim, e totusi important sa vedem cum gandesc si ceilalti oameni implicati in cazul Boldea.

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, ne explica extrem de sigura pe sine ca, in general, nu se putea face absolut nimic in plus sau mai bine decat a fost facut de catre procurori. Ca fuga lui Mihail Boldea nu ar fi putut nicicum oprita si chiar si demisia procurorului care s-a ocupat de caz "nu ar mai rezolva" problema asta acum.

Pornind de la principiul expus de Kovesi si care pare sa-i ghideze activitatea - la ce bun sa mai impunem masuri punitive dupa ce fapta a fost deja facuta? - devine inutila orice forma de justitie! Cu un presedinte care lauda serviciile de informatii, in timp ce Boldea le trimite bezele din Congo si Omar Hayssam s-a si plictisit de cate ori a intrat in direct la diverse talk-show-uri de oriunde s-ar fi aflat el, si cu un procuror general care se intreaba retoric la ce bun sa-i mai sanctionam pe cei care au gresit, putem sa privim adevarul in fata cu toata onestitatea - Boldea are dreptate: nu mai e de stat in tara asta, fratilor!

Ironia e ca tot ei pleaca, nu restul romanilor care sunt umiliti si injositi. Ironia si mai mare e ca Congo a inceput deja sa fie o destinatie aglomerata. Asa, romanii nu mai au decat optiunea sa ramana exilati in propria tara. Sau sa plece si ei in lumea larga, in cautarea celor care le-au furat tara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Traian Basescu declaratii Boldea, #Mihail Boldea Basescu Congo, #Mihai Boldea deputat , #presedinte